Natursyn i Danmark - fra Guldalderen til vores moderne tid

Natursyn i Danmark - fra Guldalderen til vores moderne tid

Foredrag med Johs. Nørregaard Frandsen:

Det er digterne, malerne, kunstnerne, der har givet den danske natur og det danske landskab karakter og form. Det er i hvert fald deres skildringer, som har fældet sig ind i vores bevidsthed om natur og landskab.

Guldalderens forfattere, Blicher, Grundtvig, H.C. Andersen med flere, skildrede en natur og et landskab, der på mange måder blev koblet sammen med opfattelsen af det særligt nationale.

Senere skildrede forfattere som Henrik Pontoppidan, J.P. Jacobsen, Jeppe Aakjær, Marie Bregendahl og Johannes V. Jensen natur og landskab i konflikten mellem tradition og det moderne (fx industrialisering).

I dag skildres landskaber og natur ofte i smerte eller panik, næsten som vi befandt os i de sidste tider, når det gælder natur og omgivelser. Foredraget vil trække linjer gennem natur- og landskabssyn gennem 200 år og give eksempler.

Om foredragsholderen:
Johs. Nørregaard Frandsen er oprindeligt landmandsuddannet, men skiftede som ung retning og blev cand. mag i Nordisk litteratur. Han er i dag professor i litteratur- og kulturvidenskaber samt leder af H.C. Andersen Center ved Syddansk Universitet.

Johs. Nørregaard Frandsen har skrevet eller bidraget til en lang række bøger og artikler samt holdt foredrag siden 1980 om landbokultur, litteratur og sprog og skriver ugentlige klummer i Kristeligt Dagblad.

Praktisk info:

Kirkehøjskolesøndag, afholdes i Menighedshjemmet, Nørrevoldgade 35. 

Efter højmessen kl. 10 i Nyborg Vor Frue Kirke går vi til Menighedshjemmet, hvor vi spiser frokost og hører  foredraget. Frokost er inkluderet i prisen. Man er meget velkommen til at deltage i højmessen inden den efterfølgende frokost og foredrag.

Billetsalget lukker 10. marts kl 24.00 - så husk at book din plads inden da.

Booking

Natursyn i Danmark - fra Guldalderen til vores moderne tid

Tryk på et tidspunkt herover.
Antal 150,00 DKK
Pris total 0,00 DKK
Samson Travel er teknisk rejsearrangør og medlem af Rejsegarantifonden – nr. 1999 Samson Travel A/S, Havnepladsen 5A, 9900 Frederikshavn, CVR: 31 37 36 62

Vor Frue Kirke, Nyborg

Vor Frue Kirke i Nyborg er en stemningsfuld og meget smuk kirke med en fantastisk lyd. Kirken er en del af Nyborgs hyggelige og historiske middelaldercentrum, og stammer fra Dr. Margrethe I tid. Kirken har i de senere år fået tilføjet bl.a. et nyt altervindue af kunstneren Maja Lisa Engelhardt, der giver et fantastisk lys i kirken, og som skifter dagen igennem. Vor Frue Kirke i Nyborg, er en kirke der er perfekt til smukke og stemningsfyldte koncerter.
Kontakt
Spørgsmål vedr. billetsalg besvares på:
Tlf. 6333 8090