Kulturarvsmasterplanen kan købes som bog til Danehof

Bogudgaven af Kulturarvsmasterplanen for Nyborg og Kongernes Østfyn præsenteres søndag d. 7. juli kl. 14:30 i Tinghuset i Stendamsgade 9.

Til præsentationen vil flere af forfatterne være til stede. Bogudgaven af kulturarvsmasterplanen kan erhverves for blot 25 kr. de første to uger – og herefter til 100 kr. Bogen sælges af VisitNyborg og på Borgmestergården.

Danehof Talks

Gøgl, musik og historiske lækkerier er der masser af til Danehof. Men vil du et lag dybere, byder årets Danehof – som noget nyt – også på en række pop-up-foredrag om historien.

”Det er vigtigt, at vi hele tiden sørger for, at vores formidling af historien bunder i den faktiske viden og forskning. Derfor har vi i år iværksat, at en række historikere og andre fagpersoner under Danehof deler ud af deres viden”, siger leder af Nyborg Slot, Mette Ladegaard Thøgersen.

Historien får tøj på

Nyborg Slots Dragtlaug arbejder intenst op til Danehof for at få de omkring 100 historiske draget klar til optogene.

”Vi bruger et helt år på at forberede ti minutters fornøjelse. Og det er det hele værd”, fortæller Anne-Berit Høj Nielsen fra Nyborg Slots Dragtlaug.

Farvekode til middelalderen

Skal vi være dis eller dus til Danehof? Kend Danehoffets deltagere på farven!

Når du skal til Danehof i den kommende weekend, kan der være god grund til lige at sætte sig ind i middelalderens farvekoder!

I middelalderen var farve på tøjet både en omkostnings- og betydningsfuld affære. Og Nyborg Slots Dragtlaug har derfor sat sig godt ind i, hvilke farver de skal bruge, når de skal sy dragter til de mange deltagere i optog og optrin under Danehoffet.

Badestrande i Nyborg

Langs Storebælts kyst ved Nyborg finder du nogle af Fyns bedste badestrande. Her er naturlige fynske kyst med høfter, sten og det fineste sand. Her er en ekstra stor badestrand. Her er "badeanstalt" med omklædningsfaciliteter. Langs hele kysten finder du badebroer og toiletfaciliteter, og i løbet af sommeren 2017 tilføres to helt nye badebroer. Den ene med indhegnet lavt-vands-område, så børnene kan bade helt trygt i Storebælt. Den anden med speciel bro til isætning af kajakker.

Danehof hylder Valdemar Sejr

Den store middelalderfestival i Nyborg, Danehof, fejrer 800-året for Dannebrog ved at lade Valdemar Sejr anløbe byen i en mindre flåde af langskibe.

10 gode råd til brugere af el-cykler

Der kommer flere og flere el-cykler på de danske veje, og det kan vi godt forstå. Hvem kan ikke bruge lidt "medvind" på cykelturen?

Program for FN's Internationale Cykeldag i Nyborg

Kom og vær med til FN’s Internationale Cykeldag og vind fede præmier

 

Mandag d. 3. juni kl. fra kl. 15 inviterer Nyborg Kommune til FN’s Internationale Cykeldag på Vesterhavnen i Nyborg.

Ansøg om bod til julemarked 2019

Få kontakt med dine kunder i de helt fantastiske og stemningsfyldte rammer, som kongernes by Nyborg byder på. 

Jul i nyborg - Julemarked

Julemarked 2019 i Nyborg - altid første og anden weekend i december.

Julekuglen 2018 - historien bag motivet

Borgmestergården i Nyborg som årets julekugle 2018

I den gamle Kongeby Nyborg har forberedelserne til årets mange juleaktiviteter og det store julemarked været i gang længe. Traditionen tro præsenterer vi også dette års julekugle.

Tanken med designet af julekuglen har alle årene været, at man har kunne tage historien og stemningen med sig. Hver æske indeholder derfor også et lille kort med en lille historisk tekst om grafikken.

ADP Nyborg Nytårsbad

Udfordr dem omkring dig og ikke mindst dig selv og få kickstartet årets sidste dag med manér!

Kom og deltag i årets koldeste gys, når vi den 31. december kl. 11.30 skyller 2019 af os, ved en dukkert i vandet på stranden ved Hotel Hesselet. Efter et forfriskende dyp runder vi arrangementet af med et festfyrværkeri af bobler, østers og kransekage til alle de modige deltagere der har hoppet i vandet, samt en fælles skål for året der er gået. 

Lokale specialiteter

Når du kommer til Nyborg, er der et væld af lækre lokale specialiteter, som blot venter på at blive udforsket, hvad enten du er til lækkert økologisk kød, friskplukket frugt og grønt eller noget helt andet. 

top-ti-ssn

Indledning

Fyn og Nyborg tiltrækker kæmpe konference for cykelrejserarrangører

Under overskriften Bike Island har Fyn gennem det seneste år haft kursen skarpt rettet mod en position som Nordeuropas foretrukne cykelturismedestination. En ambition, der har spiret gennem en forrygende fynsk sommer, og som nu får endnu et nyt friskt skud på stammen, når Nyborg bliver vært for en af verdens største turoperatørkonferencer.

På sporet af Nyborgs fortid

Tag på tur i Nyborgs fortid.

Nyborg Slot og by rummer en fantastisk historie. Nyborg Slot var mødested for det danske parlament i middelalderen. Den historiske bymidte er i virkeligheden en nøje planlagt by, en residentstad for de danske konger i en periode i 1500-tallet. På mange måder er Nyborg det tætteste, man kommer en hovedstad i Danmark i middelalderen.

By og fæstningsvandring

Velkommen til en vandretur fra middelalder til vore dage i fæstnings- og kongebyen Nyborg.

Vi vil hermed byde dig velkommen til Nyborg, til fæstnings- og kongebyen. Udpver den moderne by med det livlige handels- og caféliv, byder Nyborg på mange spændende oplevelser fra forgange tider. Byen har mange seværdigheder, som er værd at besøge, og hensigten med denne tur er at give introduktion til den historiske del af den meget spændende by.

Østersøruten N8 cykler igennem det trafikale knudepunkt Nyborg

Nyborg - en del af nyt, nationalt trækplaster for cykelturisme

Nu har turisterne fået endnu en god grund til at besøge de danske kyster. Lørdag den 5. maj åbner Danmarks nye nationale cykelrute 8 – Østersøruten i Svendborg. 820 km snor sig som et 8-tal og binder det sydlige Danmark sammen fra Padborg i vest til Møn i Øst.

Minigrisen Øffert fra Tinkas juleeventyr besøger Posse

Fredag den 15. december kl. 15-17 besøger grisen Øffert, alias Gitte Øffesen fra ”Tinkas Juleeventyr”, skovnissen Posse i hans hytte i Gårdhaven ved Nyborg Bibliotek. Else Marie kommer med Gitte Øffesen, og hun kan fortælle om de canadiske minigrise, for sådan en er Gitte Øffesen. Som voksne kan de canadiske minigrise veje op til 30 kg. De kan blive mellem 8 og 15 år.

Tag en selfie sammen med Kong Christian 3 på hans tronstol

Kongen kommer!, Kongen kommer!

Og vil trone fra sin tronstol under julemarkedet i den gamle Kongeby