Nyborg Fyn Danmark Jul i den gamle Kongeby pixi

Jul i den gamle Kongeby i pixi-format

Foto: Nyborg Kommune

Når julelysene tændes i Nyborg, så markerer det samtidig, at der er Jul i den gamle Kongeby.

Der sker alt muligt i Nyborg i løbet af december. Den største begivenhed er naturligvis det store julemarked som afholdes de to første weekender i december, 30/11-2/12 og 8/12-9/12. Men der sker også en masse andre juleaktiviteter på Borgmestergården, Bastionen, Nyborg Bibliotek, Nyborg Kirke og i handelsgaderne. 
En række aktiviteter på selve julemarkedet, er med til at sætte fokus på Nyborgs spændende historie sammen med blandt andet årets julekugle, de traditionsrige julebryg og meget andet. Det er ikke et historisk julemarked, men et nutidigt julemarked, der i de autentiske omgivelser med afsæt i traditionen er med til at sætte fokus på op levendegøre historien.

Christian 3. skabte i midten af 1500-tallet det byrum, der nu oplyses af julelysene. Faktisk holdt han også ofte jul i Nyborg. I hvert fald opholdt han sig på sit nyrenoverede slot i op til halve år ad gangen i vinterhalvåret. Det skete i forbindelse med, at Nyborg by blev omskabt til et fyrstespejl for den nye protestantiske kongemagt, og slog Nyborgs funktion som reformationshovedstaden i Danmark fast.

I vores pixibog kan du læse meget mere om historien om Jul i den gamle Kongeby.

Billedtekst: Pixi’en er designet af Sussie Baassel Holdt, grafisk designer i Nyborg Kommune. Teksten er leveret af Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot og Borgmestergården. Foto: Nyborg Kommune.