Danehof Talks

Gøgl, musik og historiske lækkerier er der masser af til Danehof. Men vil du et lag dybere, byder årets Danehof – som noget nyt – også på en række pop-up-foredrag om historien.

”Det er vigtigt, at vi hele tiden sørger for, at vores formidling af historien bunder i den faktiske viden og forskning. Derfor har vi i år iværksat, at en række historikere og andre fagpersoner under Danehof deler ud af deres viden”, siger leder af Nyborg Slot, Mette Ladegaard Thøgersen.

Til ”Danehof Talks” på Borgmestergården kan holdes der i løbet af Danehof seks korte foredrag af hver ca. 20. minutters varighed. Her kan man få svar på, hvad det lige er, der forbinder Nyborg med Valdemar Sejr, om myten bag Dannebrog, og om hvorfor danskere drog på korstog til baltikum i middelalderen.

Program

Lørdag

  • 11:00 – Middelalderens Natursyn: Natur og Kulturformidler Tue Skovgård Larsen fortæller om hvordan man brugte og så på naturen i middelalderen og hvordan det er forskelligt fra i dag.
  • 11:30 – Valdemar Sejr og Nyborg: Historiker og Projektansat Ditte Villebro Larsen fortæller om den nye udstilling om Valdemar Sejr og om hvad Valdemar II.’s særlige tilknytning til Nyborg er.
  • 13:00 – Venderkorstoget mod Arkona: Middelalderforeningen Antvorskov Kloster fortæller om baggrunden dette spændende korstog.
  • 14:30 – Slaget ved Lyndanise og sagnet om Dannebrog: Middelalderforeningen Antvorskov Kloster fortæller om slaget og om sagnet om Dannebrog.

Søndag

  • 11:00 – Kirken i Køkkenet: Middelalderforeningen Antvorskov Kloster fortæller om kirkens indflydelse på mad og drikke i middelalderen.
  • 11:30 – Middelalderens Natursyn: Natur og Kulturformidler Tue Skovgård Larsen fortæller om hvordan man brugte og så på naturen i middelalderen og hvordan det er forskelligt fra i dag.

Billedtekst: Historiker Ditte Villebro Larsen er blandt foredragsholderne til Danehof Talks. Hun skal fortælle om Valdemar Sejr og Nyborg.

Del denne side