Fyn og Nyborg tiltrækker kæmpe konference for cykelrejserarrangører

Torsdag, oktober 4, 2018

Under overskriften Bike Island har Fyn gennem det seneste år haft kursen skarpt rettet mod en position som Nordeuropas foretrukne cykelturismedestination. En ambition, der har spiret gennem en forrygende fynsk sommer, og som nu får endnu et nyt friskt skud på stammen, når Nyborg bliver vært for en af verdens største turoperatørkonferencer.

Det er netop faldet på plads, at Fyn om godt et års tid bliver vært for den store internationale konference for cykelrejsearrangører, Cycle Summit. Det forventes, at mere end 80 cykelrejsearrangører vil valfarte til Fyn for at høre oplæg om cykelturisme og ikke mindst for at se cykeløen Fyn.

Med konferencen får Bike Island-indsatsen i 2019 et ekstra gear, og det skaber begejstring hos Udvikling Fyn, der gennem det seneste år har arbejdet intenst for at tiltrække konferencen:

- Vi er utroligt glade for, at vi i tæt samarbejde med Bureauet Nyborg og en af vores stærke partnere i Mødeøen Fyn-samarbejdet, Storebælt Sinatur Hotel & Konference er lykkedes med at tiltrække netop denne event. Det understøtter den fælles fynske Bike Island-ambition om at skabe en international position for Fyn som nordeuropæisk cykelhotspot, og samtidig ligger det helt i tråd med vores nye strategiske fokus på tiltrækning af internationale mødearrangementer, der tager afsæt i fynske styrkepositioner, siger forretningsudvikler i Destination Fyn, Nina Brandt Jacobsen.

- Vi glæder os over, at det store forarbejde sammen med vores lokale aktører har båret frugt, udtaler Turistchef Sanne Hoffensetz Andresen fra Bureauet Nyborg. Det bliver fantastisk at kunne vise kommunen frem for rejsearrangørerne, samtidig med at de kommer til at opleve lokale restauranter og fødevarer udover at de naturligvis skal opleve Østfyn på to hjul. Vi forventer også, at vi kan give mulighed for lokale aktører kan vise sig frem for rejsearrangørerne. Det kunne f.eks. være cykelhandlere eller andre med produkter og services der relaterer sig til cykelturisme og gode oplevelser.

Om valget af Fyn som vært for konferencen siger Heiko Riekenberg, der er project manager hos CycleSummit:

- Vi er rigtig glade for, at Fyn skal være vært for Cycle Summit 2019. Med Bike Island-projektet har regionen meget høje ambitioner vedr. cykelturisme, og vi ser det derfor som et oplagt sted at samle turoperatører fra hele verden. Vi har bemærket at Fyn er blevet UCI Bike Region og med de gode faciliteter og de smukke omgivelser på Storebælt Sinatur Hotel og Konference er jeg sikker på, at konferencegæsterne vil få en unik oplevelse næste år i Danmark.

I Nyborg ser borgmester Kenneth Muhs frem til at tage imod de mange cykelrejsearrangører:

- I Nyborg mærker vi i stigende grad, at det med cykling er en helt rigtig satsning for Fyn. Og vi glæder os naturligvis over, at der nu kommer en så stor flok operatører fra hele verden og ser, hvad vi har at byde på. Jeg er overbevist om, at det vil bringe endnu flere to-hjulede turister med sig de kommende sæsoner.

Hos Bureauet Nyborg har man allerede i år registreret cykelturister fra ikke mindre end 11 forskellige nationaliteter, og på resten af Fyn er der også mange indikationer på, at cykelturismen begynder at blomstre. Ærøfærgerne har f.eks. transporteret godt 4500 flere cykler fra jan.-aug. i 2018, end det var tilfældet i samme periode 2017. Meldingen fra en række hoteller, campingpladser og cykelrejsearrangører, der allerede har set sig lune på Fyn er da også, at der kommer flere og flere cykelturister. Såvel Danish Biking som den tyske operatør Mecklenburger Radtour har haft et stigende antal bookinger på de fynske hoteller i 2018.

Desuden er de grønne Fyn-cykler, som inkluderer både bagagetransport og serviceordning, i denne sæson blevet en synlig del af billedet på de fynske landeveje. Fri Bike Shop i Odense, der sammen med forskellige cykelvenlige attraktioner og overnatningssteder på Fyn udlejer cyklerne melder om stigende interesse fra især Tyskland, Frankrig og de skandinaviske nabolande.

Meget tyder altså på, at cykelturisterne for alvor er ved at få øjnene op for Fyn, og med Cycle Summit forventes der endnu flere to-hjulede turister de kommende sæsoner - især fra udlandet.

Hos VisitDenmark ser man frem til, at Cycle Summit kan give et boost til cykelturismen i Danmark og den nye N8-cykelrute, der allerede fra i år markedsføres i Tyskland:

- Fyn er jo en meget central på den nye 8-talsformede cykelrute N8, som vi indviede i Svendborg her i begyndelsen af maj. Vi er allerede rigtig godt i gang med at fortælle slutbrugerne om ruten internationalt, bl.a. med kampagnen "Find Your Way", der netop er skudt i gang på det tyske marked. Med tiltrækningen af Cycle Summit, får vi nu en enestående mulighed for at vise Danmark og ruten frem - også for dem, vi skal have til at udbyde og sælge produkterne. Det er jo en af de største konferencer for cykelrejsearrangører i verden, siger marketingsdirektør Janne Grønkjær Henriksen.

Del denne side