Nordisk uge i Nyborg med Kampdage, Høstmarked og meget mere...

Norden i Nyborg

Måske kender du allerede Nordiske kampdage eller har været til Høstmarked på torvet i Nyborg. I år udvides weekendens events, ved at Nyborgs kulturinstitutioner samler kræfterne om en nordiske kulturfestival, hvor musiklitteraturmadsangteater og sprog fra de nordiske lande vil blive udforsket, udviklet og fejret.

Festivalen afholdes fra d. 4. til d. 9. september i Nyborg og bliver en kulturfest med en bred pallette af events - hvor du er sikker på at blive overrasket.

Vi mødes i Nyborg - præcis som vi har gjort igennem mere end 800 år...

På gensyn i Nyborg, Danmarks Riges Hjerte

Saft, kraft og velsmag fra den østfynske muld til Kongens Høstmarked

I middelalderen, når rigets stormænd og kvinder mødtes for at holde parlament i Nyborg, leverede bønder og håndværkere på Østfyn – Kongens Fadeburslen - varer til kongens hof. Smag på historien og fyld den i kurven, når nutidens fødevareproducenter bringer årets høst og nye produkter ind til Torvet i Nyborg. Høstmarkedet byder på østfynske kvalitetsprodukter, smagsprøver, mad og drikke og masser af underholdning for børn og voksne.

Vel mødt til en uge i nordens tegn i Nyborg, Danmarks Riges Hjerte.

Nordisk høstmarked i Nyborg - pige foran boder

Nordisk høstmarked i Nyborg

Kom til nordisk høstmarked i Nyborg. Her er boder med spændende, lokale fødevarer. Spis med ved det store sildebord, og få inspiration til, hvordan du bekæmper madspil hjemme i dit eget køkken...

Oplev genskabelsen af et middelalderligt storslag til Nyborg Kampdage

Nordiske Kampdage er et årligt forum for forskning, formidling og træning i middelalderlig kamp. Krigerne tørner sammen i pileregn og til lyden af middelalderens kanoner. Der er også kampshows, bueskydnings-konkurrence og marked i de autentiske omgivelser omkring Nyborg Slot, der er ved at blive genopført.

Ud over storslaget kan du også gå på opdagelse i middelalderboderne, der sælger rustninger, buer og middelaldervåben til børn og barnlige sjæle, prøve at skyde med bue og pil, opleve den populære ridderlige forhindringsbane og meget meget mere...

Bueskydning for børn til Nordiske Kampdage i Nyborg

Nordiske Kampdage

Vi skyder sandsynligvis ikke æbler af hinandens hoveder med bue og pil, men til gengæld sker der så meget andet. Læs om de mange aktiviteter til Nordiske Kampdage her...

Play Video

Se filmen om Nordiske Kampdage

Verdensarv i Nyborg

Til sammen bringer de to events, - Nordiske Kampdage og Nordisk Høstmarked - der altid foregår den anden weekend i september, Nyborgs fortid til live.

De iscenesætter og levendegør vores fælles historie i de unikke autentiske omgivelser. Det sker som en del af den verdensarvsfortælling, der gør Nyborg til en kandidat til at komme på UNESCOs verdenskulturarvsliste.

Kom og oplev det hele som en del af festivallen Norden i Nyborg 4.-9. september 2018.

Nyborg - Danmarks Riges Hjerte!

Luftfoto af Nyborg

Nyborg - Danmarks Riges Hjerte

Konges hovedstad i middelalderen...

Danmarks første  grundlov...

Centrum for magten i århundreder...

Nyborg Slot - Slotsprojektet set fra nordvest

Nyborg Slot og by på vej mod UNESCO Verdensarv

Ombygning og restaurering af Nyborg Slot...

Martin Luther

Reformationshovedstaden Nyborg

Vi fejrer 500-året for Reformationen med udstillinger, foredrag og meget mere...

Byvandring i Nyborg Danmarks Riges Hjerte med guide - her foran Nyborg Slot

Guidet byvandring i Nyborg - Danmarks Riges Hjerte

Ta' med på en gratis byvandring eller slotsvandring med guide