Nyborg City Beach Performance 2017

Nyborg City Beach Performance

 

Nedtælling til Danmarks sejeste beachvolleyevent er begyndt…

Se her hvordan City beach stævnet ser ud i de europæiske byer Nürnberg, Binz, Paris, Oslo m.fl.

Sporten, der oprindeligt har sin begyndelse på stranden, er blevet mere og mere professionaliseret og internationale stævner spilles i dag i store publikumsvenlige beacharena i bynære omgivelser. Nu er turen kommet til at vi også i Danmark 26.-27 august kan opleve sådan en fantastisk sportsbegivenhed og endda på en af de ældste turneringspladser i landet, her lige midt i Danmarks riges hjerte på Torvet i Nyborg.

I den kommende måned vil vi løfte sløret for, hvilke danske og internationale tophold, der spiller Nyborg City Beach Performance 2017 og dermed skal dyste om at løfte pokalen søndag eftermiddag 27. august.

Glæd jer til god underholdning, action og masser at aktivitet på torvet for hele familien.

Se hele programmet her

 

Nyborg City Beach Performance

Nyborg fylder Torvet med sand og internationale elite-beachvolleyspillere til et brag af en strandfest i helt unikke rammer, når bolden i den sidste uge af august bliver givet op til Nyborg City Beach Performance 2017. 

Kom til Nyborg, Danmarks Riges Hjerte, og få en oplevelse i et helt unikt setup - ikke bare på Fyn eller i Danmark, men en oplevelse som følger de store trends i Europa, hvor byer arrangerer turneringer i denne publikumsvenlige og intense sport. Hidtil har sporten været henvist til stranden, men i Nyborg kombineres oplevelsen, sporten med byens historiske rammer på Torvet mellem det smukke gamle rådhus og Kongeslottet, Nyborg Slot: Torvet fyldes ganske enkelt med sand og forvandles til en unik udendørs sportsarena fuld af ægte beachstemning lige i hjertet af Nyborg.

Borgere, gæster og turister kan opleve beachvolley i særklasse med danske og internationale elitespillere, deltage i aktiviteter og events, være med i konkurrencer og selv prøve kræfter med sporten, som giver sand mellem tæerne, sved på panden og masser af sjov for både børn og voksne.

Det er Nyborg Kommune, der i samarbejde med Sport Event Fyn skaber rammerne for Nyborg City Beach Performance 2017. Odense Beachvolley Klub (OBVK) og lokalklubben Fighterne indgår i projektet som stævneansvarlige og stiller med et stort korps af frivillige, der vil få stævnet til at blive en oplevelser for alle.

En hel uge med aktivitet og events

City Beach eventet i Nyborg forløber i flere etaper. I dagene op til turneringen kan skolebørn og helt almindelige borgere og gæster glæde sig til en række ’kom og prøv’ arrangementer, hvor det bliver muligt at boltre sig i det bløde sand og prøve kræfter med beachbolden. Undervisningen varetages af dygtige trænere fra OBVK. Dernæst skydes weekenden i gang med en storslået firmaturnering. Her skrues op for musikken, fredagshumøret og mon ikke også for fadølsanlægget. Dermed skulle stemningen til Nyborg City Beach Performance 2017 også gerne være sat.

Eliteturneringen skydes i gang lørdag 26. august, med finaler søndag. Sideløbende med den stjernespækkede eliteturneringen afvikles desuden en ungdomsturnering. Også ganske seværdigt tør vi godt love. - Torv, eller turneringspladsen, vil summe af aktiviteter, konkurrencer, eventboder, fyldte tribuner, underholdning, musik, loungeområde, dygtige internationale hold, nervepirrende kampe og beachvolley i særklasse.

Det bliver underholdende, medrivende og sjovt, og det er for både børn, unge og voksne.

Der dystes på middelalderens turneringsplads

I Middelalderen blev Nyborg den vigtigste by i det danske kongerige. Kongen planlagde og befæstede byen, udbyggede slottet og gjorde ganske enkelt Nyborg Slot til sin rescidens og Nyborg til Danmarks første hovedstad. Når du gik ind igennem Landporten, blev du mødt af Nyborg Slot, der lå og spejlede sig i slotssøen bag den mægtige fæstning med de store bastioner og kanoner til forsvar af kongebyen Nyborg. Lige overfor kongeslottet var turneringspladsen anlagt. Her dystede Nordens, ja måske Europas bedste riddere til hest med lanser i dyster om ære og hæder. Borgerne samledes langs turneringspladsen, hvor de overværede kampene i skyggen af det imponerende Kongeslot - rigets mest moderne slot, netop istandsat til kongen. Indenfor på slottet, havde der siden grundlæggelsen i slutningen af 1100-tallet, fundet nogle af de mest epokegørende begivenheder sted i de mægtige riddersale, når det Danske Riges adel og kirken mødtes med kongen til Danehof. Uden for kom bønder og borgere fra hele landet til marked, og byen summede af liv. I den tidlige Middelalder rejste kongen rundt og holdt Danehof forskellige steder. Men i løbet af Middelalderen ændrede det sig, og alle kom i stedet til Nyborg. Og man kom gerne hyppigt til Nyborg, for som den mægtigste by, så var det her alting skete. 

Således dengang, således også i dag.

Turneringspladsen i Nyborg - i dag Torvet - er den ældst bevarede turneringsplads i Norden. Sammenhængen mellem turneringsplads og kongeslot er ganske unik og enestående. Og som dengang inviterer Nyborg også til en række spændende oplevelser og begivenheder på den autentiske turneringsplads. Til Danehof, kan du opleve riddere til hest med lanser. Til Nyborg City-Beach bruger ridderne hævninger og smash til at vinde over modstanderen. Som dengang summer byen også af liv og boder. Publikum - borgere såvel gæster - sidder i "skyggen" af Nyborg Slot og overværer de moderne kampe på middelalderens turneringsplads, mens de lokale bønders fødevarer kan købes i boderne og byens købmænd byder velkommen i de hyggelige handelsgader.

 

Del denne side