Museum Vestfyn - aktiviteter og oplevelser

Foto: Udvikling Assens - VisitAssens
Attraktioner
Museer
Adresse

Østergade 57

5610 Assens

Kontakt

E-mail:post@museumvestfyn.dk

Telefon:64713190

Aktiviteter og oplevelser

Udbuddet af oplevelser og aktiviteter er bredt og spænder fra oplevelser arrangeret i samarbejde med lokale aktører til byvandringer, rundvisninger, foredrag og historiske markeder. Du kan holde dig opdateret på museets aktivitetskalender her: Det sker

Desuden arrangerer Museum Vestfyn forskellige former for aktiviteter for børn i de fleste skole- og ferieperioder. Læs mere her: FOR BØRN
Stemningsonsdag med højtlæsning

Museum Vestfyn gentager succesen fra sidste år med stemningsoplæsning i Frederik Ernsts Have. Hver onsdag i perioden 24. juni – 29. juli får vi besøg af AssensBibliotekerne, som leverer stemningsfuld oplæsning kl. 12.30-13.15. Arrangementet er gratis. Alle er velkomne til at medbringe kaffen og nyde den i haven imens man lytter. Hvis vejret ikke tillader ophold i haven, rykker oplæsningen ind i Havestuen. Før- eller efter arrangementet er man selvfølgelig meget velkommen til at købe billet og se udstillingerne.

Fredagsbyvandring
Hver fredag i skolernes sommerferie (d. 3. juli-7. august) kl. 15-16 kan du komme på byvandring i den gamle købstad Assens. Mødestedet er ERNST – hvor der også betales kr. 60 for at deltage. Der er maksimalt plads til 50 deltagere.
Før byvandringen kan du naturligvis købe billet til ERNST og benytte lejligheden til at blive klogere på sølvvarefabrikant Frederik Ernst (1892-1976) og se hans overdådige samling og hans italiensk-inspirerede gårdhave. Du kan også shoppe i museumsbutikken

Børneaktiviteter i sommerferien om onsdagen
Ingen sommer uden sjove aktiviteter for børn. Så igen i år er der hver onsdag i skolernes sommerferie (d. 1. juli til 5. august, kl. 10-15) aktiviteter for børn ved Toldbodhus. Prøv at gå på stylter eller lav dit eget reb på vores rebslager. Du kan også gå på skattejagt i udstillingen Mennesket og havnen. I udstillingen kan du blive klogere på havnen og dens betydning op gennem historien. På aktivitetsdagene er der gratis adgang til udstillingen, så tag bare hele familien med. Det er gratis at deltage i børneaktiviteterne.

NYT NYT Heldagsaktiviteter for børn mandag - torsdag
Ud over de årligt tilbagevendende børneaktiviteter om onsdagen i sommerferien, tilbyder Museum Vestfyn i år også heldagsaktiviteter for børn (i alderen 6-17 år). Aktiviteterne finder sted hver mandag-torsdag kl. 10.00-14.30. Børnene afleveres kl. 10 og hentes igen kl. 14.30. Det er gratis at deltage – men kræver tilmelding.
Der tilbydes tre forskellige aktiviteter i de seks uger.
Uge 27-28: ”I Skrådrengens fodspor”.
Uge 29-30: ”Dagligdag i købstaden i 1800-tallet”.
Uge 31-32: ”Willemoes og heltene”.
Du kan læse mere om de forskellige forløb og se praktiske oplysninger her

Det er gratis at deltage – men kræver tilmelding. 
 
Open by Night på Museum Vestfyn

I forbindelse med Open By Night i Assens fredag den 31. juli og 28. august, afholder Museum Vestfyn foredrag i Frederik Ernsts Have. Begge dage starter foredraget kl. 14.00 og varer ca. en time. Når der er betalt entré til museet, er det gratis at deltage i foredragene.
Begge foredrag afholdes af museumsvært og klassikerstuderende, Mathias Magnussen Thorsson.
Hvis man ønsker at bruge hynder og tæpper i havemøblerne, skal man, på grund af COVID-19, selv medbringe dem.

 

Fortælling om Den Italienske Have. Fredag d. 31. juli kl. 14.00

Foredraget handler om Frederik Ernsts italiensk-inspirerede have. Her kan du høre historien om de danske gårdhaver, og hvordan familien Ernsts gårdhave udviklede sig igennem årene. Desuden vil vi komme ind på, hvad der egentlig gør Frederik Ernsts Have så italiensk – hvis den da overhovedet er italiensk?

 

Fortællingen om Frederik Ernsts rejse til Italien. Fredag d. 28. august kl. 14.00

Foredraget handler om Frederik Ernsts italiensrejse i 1921. På sin rejse med tog gennem Europa oplevede Frederik Ernst med egne øjne, hvordan Europa var ved at ændre sig. Han mødte bolsjevikker og fascister og så et Europa, der stadig var ved at heles efter 1. Verdenskrig. Tiden i Italien blev brugt på timer i italiensk og på sangtimer. Men Frederik Ernst kom også i audiens hos paven. Alt dette kan du høre mere om til foredraget.

 
 
 
 
Adresse

Østergade 57

5610 Assens

Følg på:

Sidst opdateret af
Udvikling Assens - VisitAssens