VisitNyborg

Natursejltur på Storebælt

Kom med på natur-tur med Na-Tue, når Skonnerten Fionia letter anker og tager dig med på en forunderlig rejse i naturens tegn ud på Storebælt.

Storebælt er fyldt med historier, som både er menneskeskabte, men også historier formet af naturens forunderlige kræfter. Landskabet langs kysten ved Nyborg er formet helt tilbage fra istiden. I dag arbejder naturen stadig på højtryk på kysterne og til havs i Storebælt, hvor fisk svømmer i stimevis, vandmænd føres hovedløst rundt af stærke havstrømme og på himlen over havet, svæver sultne havfuglene i deres evindelige søgen efter mad i Storebælts spisekammer.

På denne sejltur bliver du ført ind i naturens magt over og under havets overflade og på kysterne, der er grænsen mellem det fynske land og Storebælt. Naturvejleder Na-Tue fortæller og deler ud af sin enorme viden om naturen på Østfyn og i Storebælt.

Na-Tue er uddannet biolog og arbejder som Natur- og Kulturvejleder i Nyborg. Na-Tue har i mange år fortalt og formidlet om naturen på landet og havet omkring på Østfyn og Storebælt. På sejlturen med Skonnerten Fionia fortæller Na-Tue om de ting, I ser. Du får måske svar på, hvorfor fiskene egentlig svømmer i stimer, hvordan fuglene finder føde til havs og får andre fascinerende fortællinger. Vi krydser fingre for, at heldet tilsmiler os på turem, og vi måske ser en havørn over Holckenhavn Fjord, eller et marsvin der med sin karakteristiske rullende bevægelse i havoverfladen er på vej gennem Storebælt som en pendler over Storebæltsbroen. Hvis du har en kikkert eller et kamera med god linse, er det her turen, du skal tage det med på.

Turen er for dig, der…

  • Elsker natur og gerne vil vide mere
  • Kan se naturdokumentarer på stribe
  • Interesserer dig for fugle- og dyreliv
  • Gerne vil vide mere om marineliv
  • Mangler den perfekte gave til det naturinteresseret familiemedlem

Sejlturen er støttet af APD – Assoiciated Danish Ports - der holder til på havnearealerne ved Lindholm. Erhvervshavnen i Nyborg er den dag i dag aktiv og modtager dagligt skibe til de mange industrivirksomheder i Nyborg, som eksempelvis Koppers på Avernakke og en række virksomheder på Lindholm.

 

Praktisk information

Du kan komme med på en historisk sejltur på Storebælt den 15. juli og 20. juli.
Skibet ligger til kaj ved Kongens Skibsbro i Nyborg og sejler klokken 14.00 og er tilbage i land cirka klokken 17.00.