Gå til indhold
©  Foto:

Sejltur på Storebælt med skonnerten Fionia

Tag en sejltur med skonnerten Fionia og nyd livet på Nyborg Fjord på et gammelt træskib. 

Skonnerten Fionia giver dig en oplevelse på vandet. 

Alt afhængig af vejret bliver turen som nedenstående, dog med forbehold for ændringer. Der vil være en guide med ombord.

Sejlturen tager dig med ud omkring den lille halvø Avernakke, og ind mod Holckenhavn Fjord. Herfra har du et smukt kig til f.eks. Dyrehave Mølle og hele Holckenhavn Fjord. På turen sydover sejler vi forbi selve Holckenhavn Slot og langs Kajbjergskoven. Sammen med resten af Nyborgs kyststrækning er denne også kendt for sit meget rene vand, og netop her er der forår og efterår rigtig mange havørreder. 

Ved Knudshoved sejler vi forbi Østerø - naturområdet og halvøen hvor både Slipshavn og Knudshoved er. Her sejler vi forbi den gamle færgehavn, hvor bilfærgerne i næste et halvt århundrede sejlede biler over Storebælt, inden vi sejler kortvarigt langs Storebæltsbroen og beskuer et af Danmarkshistoriens allerstørste bygningsværker.

Fra Storebæltsbroen sejler vi igen forbi Knudshoved med det velkendte fyrtårn og det gamle knaldfyr. 

På vejen retur mod Nyborg, sejler vi forbi ADPs - Assoicated Danish Ports - havnearealer på Lindholm. Erhvervshavnen i Nyborg er den dag i dag aktiv og modtager dagligt skibe til de mange industrivirksomheder i Nyborg, f.eks. Koppers på Avernakke og en række virksomheder på Lindholm. Ligeledes er det i dette erhvervsområde, at du ser virksomheder som Fortum (tidl. KommuneKemi), som er førende på verdensplan inden for håndtering og behandling af miljøfarligt affald. En anden kendt virksomhed i området er Daloon, som de fleste kender som producent af forårsruller. ADP er sponsor på sejlturene.

Det sidste stykke af sejlturen går forbi Sølyst og de gamle DSB arealer med færgelejer. Udover en række nybyggede boliger, er det værd at bemærke, at DSB's gamle værksteder på området nu huser Nyborg Destilleri. Her produceres bl.a. økologisk whisky, gin og rom. Stedet er åbent for besøgende og tilbyder både rundvisninger og restaurant. 

Turen slutter ved, at du nyder indsejlingen igennem Nyborg marina, sådan som det har været gjort igennem mere end 800 år. Ret fremme ligger Nyborg Vor Frue Kirke med Danmarks højeste spir, Toldboden og hele kongebyen Nyborg. Vi ligger naturligvis til ved Kongens Skibsbro, hvor konger og dronninger i århundreder er gået i land - også Dronning Margrethe II når hun besøger Nyborg.

Storebæltsbroen og marsvin

Havområdet omkring Storebæltsbroen er udpeget som habitatområde og indgår nu i det europæiske Natura 2000-netværk af særlig værdifuld natur.
Storebælt omkring broen er et kerneområde for en af de mest stabile bestande af marsvin i Danmark. Vi garanterer ikke at du ser marsvin, men skipper og personalet ombord vil gøre opmærksom på det, hvis der spottes marsvin. For evt. at kunne se dyrene, er det en god idé at have kikkerter med. 

Praktisk information

  • Mad må gerne medbringes på turen. Drikkevarer kan købes ombord og må ikke medbringes. Drikkevarer skal betales med Mobilepay eller kontant.
  • Hunde må ikke medbringes.
  • Husk jakke og lange bukser, evt. også regntøj hvis vejrudsigten lover regn. Selv om det er varmt inde på land, så bliver det hurtigt køligt når vi sejler ud på Nyborg Fjord.
  • Tag meget gerne en kikkert med. Det gør oplevelsen større.
  • Turen er IKKE egnet for gangbesværede, kørestole, barnevogne mv. Kontakt os på visitnyborg@nyborg.dk eller +45 63 33 80 90, hvis dette skulle være nødvendigt.
  • Der er toilet om bord på båden. 
  • Der er redningsvest om bord så alle kan få, hvis det ønskes. 
  • Aflysning påhviler udelukkende kaptajnen. I tilfælde af, at kaptajnen aflyser, tilbagebetales billetprisen med undtagelse af ordregebyr. Ønsker du som gæst at afbestille købte billetter, sker det kun såfremt billetterne kan sælges til andre gæster.
  • Turen tager ca. 3 timer. 

Turen er sponsoreret af ADP, Associated Danish Ports, der ejer og driver Nyborgs erhvervshavne i et netværk med andre havne. Læs mere om ADP her >