Program for FN's Internationale Cykeldag i Nyborg

Kom og vær med til FN’s Internationale Cykeldag og vind fede præmier

 

Mandag d. 3. juni kl. fra kl. 15 inviterer Nyborg Kommune til FN’s Internationale Cykeldag på Vesterhavnen i Nyborg.

Her sætter vi fokus på de gode cykeloplevelser i Nyborg Kommune og markerer at cyklen er et fantastisk transportmiddel i både hverdag og til leg for alle aldre. Netop d. 3. juni er der nøjagtig 25 måneder til Nyborg er målby i Tour de France, og cykeldagen vil markere starten på mange cykeloplevelser i hele Nyborg fra nu og frem mod Tour de France. Alle aktiviteter på dagen er gratis

 

Program d. 3. juni

 

Kl. 15.00 – Børnenes Trafikskole åbner for børn i alle aldre. Kom og prøv løbecykler, rigtige cykler og el-løbehjul på de sjove og udfordrende baner. Vi har det hele og styr på sikkerheden. Til Børnenes Trafikskole kan du møde Bamse Betjent, Frøken Flora, Benny Brandmand og deres politibil, ambulance og brandbil. Her er trafikopgaver og cykelbaner. Her er trafiklæring og cykeltjek. Her er hjertestartere, førstehjælp og røgdykkerbane. Du kan også komme op i førehuset på en stor lastbil og lære om blinde vinkler. Kort sagt er Børnenes Trafikskole stedet hvor børn kan lære at færdes trygt og sikkert i trafikken. 

 

Kl. 15.30 – Lær førstehjælp med Frk. Flora i Børnenes Trafikskole

Kl. 16.00 – Cykeltjek med Bamse Betjent og senere lodtrækning af en ny cykel og en ny cykelhjelm, blandt alle som medbringer deres egen cykel til cykeltjek hos Bamse Betjent.

Kl. 16.30 - Trafiklæring med Bamse Betjent

Kl. 17.00 – Tale af Borgmester Kenneth Muhs, efterfulgt af lodtrækning og præmieoverrækkelse sammen med Bamse Betjent.

Kl. 17.15 – Cykelture på Kløverstierne begynder. Følg med på guidede cykelture på hhv. ca. 6, 9 eller 33 km. Du skal selv medbringe cykel, og vi opfordrer alle til at anvende cykelhjelm, men det er ikke et krav.

Kl. 18.00 – Børnenes Trafikskole lukker

 

Alle der deltager i FN’s Internationale Cykeldag 2019 modtager et klistermærke som bevis herpå. Dette kan sættes på fx cyklen eller cykelhjelmen, så du kan vise du har været med. Samtidig er det første klistermærke i en lang række, som du over de kommende mange år vil kunne samle, og dermed vise at du sætter pris på cykel og alle de sundhedsmæssige og miljømæssige gevinster der er ved at cykle. Alle mærker vil være unikke for de aktiviteter du igennem årene vælger at deltage i.

 

Børnenes Trafikskole rejser rundt i hele landet og giver børn i alderen fra ca 4 til 15 år muligheden for at udfordre sig selv på cykel. Som noget helt nyt er der i Nyborg også trafiklæring med Ninebot el-løbehjul for de ældste børn på en lukket bane.

 

Cykelture på Kløverstierne i Nyborg

Til FN's Internationale Cykeldag, kan du komme med på guidede cykelture på Kløverstierne i Nyborg. Kløverstierne er et netværk af stier, som alle starter på havnen i Nyborg, og herfra giver dig muligheden for at vandre eller cykle forskellige ruter. Ruterne har forskellige temaer og undervejs er der mulighed for at blive klogere på det, som hver enkelt rute tager dig med igennem. Hent dit eget kort her på VisitNyborg.dk eller kom ind til VisitNyborg på Torvet 2B og få udleveret et gratis kort. Til FN's Internationale Cykeldag gennemføres den blå, røde og sorte rute på cykel. Nyborg Cykle Klub viser vejen på alle tre ruter, så du en anden dag selv har mulighed for at gennemføre turene og fordybe dig i de mange spændende oplevelser Kløverstierne byder på. I dagens anledning er ruterne tilpasset dagens formål en smule og afviger enkelte steder fra de normale ruter på grund det forventede deltagerantal og trafiksikkerheden. 

I løbet af dagen sponsorerer NFS vand og MENY sponsorerer frugt til deltagerne så længe lager haves. 

FN’s Internationale Cykeldag i Nyborg afholdes i samarbejde mellem Nyborg Kommune, VisitNyborg, Nyborg Cykle Klub, Børnenes Trafikskole, NFS, MENY og en række andre samarbejdspartnere

Del denne side