Valdemars Slot

"Et besøg på Slots- og Herregårdsmuseet, er også et besøg i et fantastisk, vidunderligt og pragtfuldt hjem. Bag de gamle tykke mure i den store hovedbygning venter et utal af spændende oplevelser. Når man kommer op ad den statelige hovedtrappe, træder man ind i en anden verden, hvor den historiske atmosfære bringer en på en rejse tilbage til fordums tid, hvor prinser og prinsesser, baroner og baronesser bevægede sig rundt i de imponerende omgivelser.

Som besøgende kan man frit gå rundt i de smukke stuer, sale og gemakker, og man overvældes af den gæstfrie oplevelse det er, ikke at skulle bevæge sig bag afspærringer. 

Ved ankomsten får man udleveret en skreven guide, og med den i hånden kan man læse om de forskellige lokalers udsmykning, de gamle unikke møbler og de mange smukke ting, som kan studeres på nært hold. Man kan læse om de flotte gobelinerne og de franske tapeter der pryder de 5½ meter høje vægge, om det smukt udførte stukkatørarbejde samt et større antal historier om– f.eks. det store spisestel fra et bryllup i 1865, søhelten Niels Juels skibskiste, der end ikke kan løftes af 4 mand, om lamperne der engang var vaser, de gamle støvler der tilhørte Niels Juels sønnesøn, om malerierne med de gamle aner osv.

På trods af det imponerende antal af prægtige malerier og overdådige møbler, der er gået i arv fra generation til generation, gør kombinationen med nutidens møbler, at der tydeligt tegner sig et billede af et hjem der stadig bliver brugt.

Efter turen rundt i de 21 lokaler, forstår man til fulde hvorfor familien syntes at det ikke kun er deres hjem, men et sted de nyder at dele med alle de besøgende. 

Jagt- og Trofæmuseet

I hovedbygningens øverste stokværk, hvor pigeværelserne engang lå, danner de nu fritlagte tømmerkonstruktioner fra Chr. 4.´s tid baggrund for en helt særlig oplevelse. Børge Hinsch (1915 – 1995), hvis jagttrofæer og etnografika udgør størstedelen af samlingen på Jagt- og Trofæmuseet, nærede en stor interesse for natur, kultur og storvildjagt, og hjembragte i sit 80 årige liv de mest utrolige genstande fra stort set alle verdensdele. Udover de mange spændende og flotte jagttrofæer, er det en helt særlig oplevelse at gå rundt og se på de mange anderledes kulturgenstande der med fantasiens magt, giver et lille, men godt billede af utallige fremmede folkeslags hverdag og liv"

 

 

Pris

Børn 4-12 år

55.00 DKK

Voksne

105.00 DKK

Billet til parken

25.00 DKK

Grupper voksne

90.00 DKK

Grupper børn

45.00 DKK

Familie billet (2 voksne og 2-4 børn)

310.00 DKK

Guidet rundvisning med egen guide (minimum 20 personer pr. voksen)

139.00 DKK

Del denne side

Opdateret af:

 

Kontakt

Adresse

Slotsalléen 100
5700 Svendborg

Telefon

+45 62 22 61 06

Mobiltelefon

+45 22190026

Fakta

 • Faciliteter

  • Restaurant/Cafe
  • Aktivitetsmuligheder for børn
  • Parkeringsplads for busser
  • Museumsbutik/Kiosk
 • Klassifikation

  • Johanneskors

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.6540898
Latitude : 55.0236938