Krydstogtskibet Hebridean Sky får et musikalsk velkommen til Nyborg

5 krydstogtskibe kommer til Nyborg i 2024

25.4.2024
Foto: Mette Ditmarsen

Nyborg er klar til at byde fem krydstogtskibe velkommen til byen i løbet af 2024. Det er en stigning på hele tre krydstogtskibe sammenlignet med 2023. 

Fra april til september byder Nyborg velkommen til intet mindre end fem krydstogtskibe, som er tre mere end sidste år. Det understreger én ting: Nyborg vokser som en attraktiv krydstogtdestination, der kan tilbyde de sejlende turister unikke oplevelser på Fyn og historisk charme i Nyborg by.

Nyborg har i de seneste år været en attraktiv destination for outdoor-turisme, hvor både cykel- og vandreturisme har fået et nyk opad, og nu er turen kommet til krydstogtskibe. I næste uge lægger de første to ud af fem krydstogtskibe til på Lindholm.

– Det er en fantastisk nyhed for Nyborg! Vi har aldrig prøvet før at få så mange krydstogtskibe forbi vores by, så vi har selvfølgelig armene oppe i vejret af ren begejstring. Vi ser meget frem til at tage imod dem hver især og vise, hvad Nyborg har at tilbyde de mange krydstogtgæster, fortæller Sanne Hoffensetz Andresen, leder af sekretariatet for Kultur, Fritid og Turisme i Nyborg Kommune og uddyber:

– Vi har arbejdet målrettet med krydstogtturisme i flere år, og nu ser vi, at det bærer frugt. Vi har sammen med ADP deltaget i krydstogtmesser i Tyskland og Sverige, hvor vi har talt med rederier, og det har været tydeligt, at interessen for, hvad de mindre byer kan tilbyde, kun har været stigende. Og her placerer Nyborg sig helt perfekt, som en mindre autentisk og skjult perle og samtidigt tæt på større attraktioner.

Det er også en nyhed, der vækker glæde hos Henrik Christoffersen-Thorsen, turismekonsulent i VisitNyborg: "Vi er glade for at kunne byde disse fem krydstogtskibe velkommen til Nyborg i år. Vi har selvfølgelig altid for øje at fortælle om vores destinations muligheder for at tiltrække nye turister, og nu må vi sige, at vi har fået Nyborg på søkortet”.

Hvert krydstogtskib tilbyder sine passagerer busture til attraktioner rundt omkring på Fyn, og i Nyborg kan de se frem til guidede byvandringer og et musikalsk velkommen til kystbyen. Derudover kan krydstogtgæsterne, der kommer lørdag 18. maj også se frem til Pinsemarkedet på Nyborg Torv. Ved alle fem krydstogtskibe vil VisitNyborg stå klar med sine frivillige byværter til at byde krydstogtgæsterne velkomne, dele kort og brochurer ud og vise vej.


Tilbyder flere oplevelser for krydstogtgæster

Tidligere i år kunne VisitNyborg også løfte sløret for nye oplevelser tilpasset til krydstogtgæster. Nye guidede ture omfatter en tur rundt til slotte og herregårde omkring Nyborg med mulighed for eksklusive indendørsbesøg på udvalgte slotte og godser; Stokkebye Vingård, der producerer vin efter økologiske principper og som serveres på Michelin-restauranter; Sprogø midt i Storebælt, der rummer spændende Danmarkshistorie, frokost og middag med middelalderlige smage i et af Nyborgs ældste bevarede huse, Munkekælderen; og til sidst brunch eller kaffe på Dyrehave Mølle, som ser ud over Nyborg by og fjord. Du finder mere information om turene her.

De fem krydstogtskibe kommer til Nyborg 30. april, 2. maj, 18. maj, 26. maj og 1. september, hvor det største skib anløber søndag 26. maj med 600 gæster og de fire øvrige krydstogtskibe har godt 100 gæster ombord.

Har du nogle spørgsmål?

Hvis du gerne vil have uddybet nogle informationer omkring krydstogtturisme eller har kommentarer til ovenstående, så fang Sanne eller Henrik på mail eller telefon.

Sanne Hoffensetz Andresen

Leder af sekretariatet for Kultur, Fritid og Turisme

saha@nyborg.dk

Henrik Christoffersen-Thorsen

Turismekonsulent - Projektudvikling

hct@nyborg.dk