Billedet viser et flot værelse

Flotte, flotte overnatningstal i Nyborg

14.2.2023
Foto: Aløkkegården

Nyborg sætter rekord i antal overnatninger for 2022. Der er sket en stigning på 8 % i forhold til 2019 og 12 % i forhold til 2017 i samlede antal overnatninger, så der er ingen tvivl om, at turisterne har fundet vej til Nyborg i løbet af 2022. 

Nyborg stemmer i, når der i disse dage tales om, at dansk turisme sætter rekord. En stigning i det samlede antal overnatninger på ca. 8 % i forhold til 2019 og hele 12 % i forhold til 2017 gør 2022 til et flot år for turismen i Nyborg.

"Det er stadig de danske overnatninger, der er flest af i Nyborg og ligger 10 % over niveauet i 2019. Samtidig ser vi også en solid vækst i antallet af tyske og hollandske overnatninger på henholdsvis 11 % for det tyske marked og hele 35 % for det hollandske marked", siger turisme- og oplevelseschef Sanne Hoffensetz Andresen.

"Det er virkelig flotte tal, vi ser her", noterer Peter Wagner Mollerup sig. Som formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget er det glædeligt at se, at de indsatser, vi i udvalget foretager sammenholdt med de indsatser vores turismeerhverv- og aktører søsætter bærer frugt. Kunsten er nu at fastholde den meget positive retning, så vi kan tiltrække endnu flere turister til Nyborg Kommune og dermed skabe flere arbejdspladser og investeringer i Nyborg kommunes turismevirksomheder".

Også Sanne Hoffensetz Andresen, turisme- og oplevelseschef i VisitNyborg har svært ved at få armene ned. "Det er jo en godkendelse af, at det vi gør i VisitNyborg og den retning, vi har sat, er den rigtige. Vi har siden 2015 haft fokus på at være dér, hvor turisten er. Det betyder, at vores indsatser har været koncentreret om markedsføring af Nyborg som turistdestination, udvikling af oplevelsesprodukter og varetagelsen og udviklingen af events herunder Nyborgs to store signaturevents Danehof og Jul i den gamle Kongeby.

Når det så er sagt er både udvalgsformand og turisme-og oplevelseschefen enige om, at stigningen i overnatningstallene i helt særlig grad er en kæmpe cadeau til hele turismeerhvervet i Nyborg Kommune, som tæller både overnatning, bespisning, attraktioner, oplevelser/events/aktiviteter, naturoplevelser, transport, shopping. Et erhverv, der har været hårdt spændt for de sidste par år, men som hver dag arbejder benhårdt for at yde et værtskab i verdensklasse og sikre, at Nyborg gennem 800 år stadig er Danmarks mødested.

Har du nogle spørgsmål?

Hvis du gerne vil have uddybet nogle tal eller informationer omkring overnatninger i Nyborg eller har kommentarer til ovenstående, så fang Sanne Hoffensetz Andresen eller Peter Wagner Mollerup på mail eller telefon.

Sanne Hoffensetz Andresen

Leder af sekretariatet for Kultur, Fritid og Turisme

saha@nyborg.dk

Peter Wagner Mollerup

Formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget

pwm@nyborg.dk