Kongens Fadebur

Kongens Fadebur

De østfynske bønder og håndværkere har en snart 800 år gammel tradition for at være leverandører til Danehoffet og Nyborg Slot. Den tradition føres nu ind i det 21. århundrede med etableringen af et netværk af fødevareproducenter, der skal skabe produkter og oplevelser med fokus på mad og historie

Igennem hele middelalderen mødtes kongen med sit parlament på Nyborg Slot, og senere udviklede byen sig til det, man kan kalde Danmarks første hovedstad. Det var en stor begivenhed, når kongen og hans følge kom til byen. Så var der brug for mad og drikke i rigelige mængder fra Kongens Fadebur. I Nyborg var der sørget særligt godt for dette.

800 år gammel tradition

Det kongelige Nyborg Len dækkede næsten halvdelen af Fyn og hørte som et af de eneste i landet altid til kongens fadebur. Det betød, at bønder og håndværkere i lenet betalte skat i form af afgrøder og produkter direkte til kongens hof. De østfynske producenter har dermed en snart 800 år gammel tradition for at være leverandører til Danehoffet og Nyborg Slot. Den tradition vil Nyborg Slot gerne føre op til det 21. århundrede i samarbejde med alle østfynske fødevareproducenter.

Kongens Fadebur deltager i Danehof fødevaremarked - Vor Frue Marked

I Korsgade holder Danehof's fødevaremarked til. Der har igennem mere end 800 år været fødevaremarked ved Vor Frue Kirke i Nyborg. Markedet er i år flyttet til Korsgade og naturligvis kan du også i år få alt fra den Fynske Klassiker Rygeost til friskbagt brød og en lang række andre delikatesser.

KONGENS FADEBUR præsenterer: 

• BOLCHEPIGEN sælger BOLCHER
• OSTEBODEN sælger DIVERSE OSTE SAMT RYGEOST
• ROSILDE HØJGÅRD sælger KARTOFLER-FRUGT OG GRØNT-MOST OG MEL
• ØRBÆK BAGERI sælger KAGER OG BRØD
• DET SØDE LIV sælger MANDLER –SIRUP-HONNING OG KARAMELLER
• CREPE ROBERT sælger PANDEKAGER MED MERE
• PINOTAGESHOPPEN sælger VIN OG TILBEHØR
• SKÅRUPØREVIN sælger MOUSERENDE VINE

Åbningstider

01/01/2015 - 31/12/2016 Mandag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitNyborg / Nyborg Turistbureau visitnyborg@nyborg.dk
 

Kontakt

Adresse

Slotsgade 34
5800 Nyborg

Telefon

+45 65310207

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.7871522
Latitude : 55.312342699