Nyborg Fyn Danmark Sprogø

Sprogø

Foto: Jørgen Diswal

Sprogø er en af de mest spændende småøer i Danmarkshistorien. Øen har været brugt som fæstningsanlæg, har en fredet natur og har været hjem for en række "utilpassede" piger. 

Skriv dig op til en Sprogøtur lige her

Sprogø og alle de spændende oplevelser, der venter dig her, er normalt ikke tilgængelige for offentligheden. Dog arrangerer VisitNyborg guidede busture til Sprogø flere gange om året. Hvis du gerne vil ud og opleve Sprogø så skynd dig at skrive dig på ventelisten! Turene er populære, så jo før jo bedre. Vælg nedenfor om det skal være som gruppetur eller privatperson. 

Guidede gruppeture til Sprogø fra Nyborg for virksomheder, foreninger mv.

Tag på en gruppebustur til den normalt lukkede ø Sprogø i Storebælt. Igennem VisitNyborg, kan du blive skrevet på venteliste til din forening eller vi...

Klik for for at skrive dig på ventelisten til en gruppetur til Sprogø for virksomheder, organisationer og større grupper

Guidede ture til Sprogø og Nyborg for privatpersoner

Guidede ture til Sprogø for privatpersoner. Tag med en guide rundt på en spændende og unik oplevelse, når turen går til Sprogø, som er lukket for elle...

Klik her for at få besked når turene til Sprogø som privatperson bliver sat til salg

Læs mere om Sprogø her

Pigehjemmet på Sprogø

Pigehjemmet på Sprogø er fra 1923-1961, og var en anstalt for "Moralsk defekte" kvinder.  Der er ikke adgang på pigehjemmet den dag idag.

Fyrtårnet på Sprogø

Fyrtårnet på Sprogø er bygget i 1868 oven på resterne af den gamle borg der blev bygget i 1167.

Naturen på Sprogø

Sprogø er beriget med helt enestående dyre- og planteliv. Ca. 300 forskellige plantearter og omkring 50 fuglearter der yngler på øen.

Valdemar den Stores borg på Sprogø

Valdemar den Store valgte at placere en borg ude på Sprogø i midten af 1100-tallet. Borgen kunne være en sikkerhed, et sted at opholde sig under rejse...

Trafikken på Sprogø

I vikingetiden og tidlig middelalder indgik fæstningerne i Nyborg, på Sprogø og i Korsør som et af Danmarks vigtigste forsvarsværker.

FilmFyn optager JOURNAL 64 på Sprogø

Optagelserne til Zentropa og Christoffer Boes fjerde og sidste film i Jussi Adler-Olsens populære serie om Afdeling Q, JOURNAL 64, er filmet på Sprogø.

Storebæltsbroen

Storebæltsbroen er forbindelsen mellem Fyn og Sjælland. Broen er 18km lang og består af en lavbro, højbro og en tunnel der går under højbroen til togene. Broen åbnede for tog passage i 1997 og for bilpassage i 1998.

Bogen: Natur og trafik på Sprogø

Bliv klogere på Sprogø og øens mange facetter.