Gå til indhold
©  Foto:

6. stop: Den sorte Kløversti - Juelsberg

Herregården Juelsberg stammer i sin nuværende skikkelse fra 1770’erne. Den blev tegnet af arkitekten Johan Jacob Encke, der var bygmester i Nyborg og stod bag en række af de historiske huse og nyklassicistiske facader, der i dag udgør den historiske bymidte efter to voldsomme bybrande i 1790’erne havde ødelagt den middelalderlige bykerne.

Juelsberg Gods

I 1860’erne kom de to sidefløje til på et tidspunkt, hvor Juelsberg gods hektarmæssigt var Fyns største gods. Indtil 1669 var det krongods, der hørte til det store kongelige Nyborg Len, hvorefter det blev solgt til Claus Rasch, der kaldte sin nye ejendom for Raschenberg. Der ligger en ældre herregård, Baunegård, ude på det, der i 1659 skulle blive til slagmarken for slaget ved Nyborg. I 1772 købes godset af gehejmeråd Gregers Christian Juel, der lader Juelsberg opføre.

Godset er fortsat i slægten Juels eje og men der ingen adgang på godset. Parken og haven kan dagligt besøges fra solopgang til solnedgang, dog skal man holde sig mindst 50 meter fra hovedbygningen. Hunde må medtages i parken, såfremt de er i snor. Haven er lukket for busselskaber.

Følg os på: