Cykelrute 6: Nyborg - Odense - Middelfart

Rute 6: Nyborg - Odense - Middelfart

Samlet afstand: 89 km

84 km på asfalteret vej og 5 km på grusvej.

Nyborg 
Nyborg rummer også andre middelalderlige bygninger, f.eks. Korsbrødregården og Mads Lerches Gård, som i dag er museum. Nyborg var regeringsby i 1100-1400 tallet, og Nyborg Slots ældste dele er fra ca. 1170, men der er foretaget ombygninger mange gange siden. NB: Nyborg slot er lukket for en periode. i forbindelse med det store slotsprojekt (Læs mere her)
Vindinge Å ser du bedst fra kirkepladsen i Vindinge. Åen har udløb i den smukke Holckenhavn Fjord syd for Nyborg og blev i middelalderen muligvis brugt som transportvej ind i det østfynske område.  

 

Rønningen, Davinde og Tarup
På ruten møder du Rønninge og Davinde, to typiske østfynske landsbyer. Rønninge er næsten uforandret i forhold til sit oprindelige 800 år gamle gadeforløb og rummer adskillige bindingsværkshuse. Du vil se, at landsbyens gadenet er intakt med kirken i centrum, og hvor fem gader udgår i hver sin retning. I Davinde ligger et gammelt bystævne, hvor stenene danner cikel om et lindetræ, der er omkranset af en møllesten.  Lige syd for ruten ligger Tarup-Davinde grusgrave. Det er et omfattende og spændende "naturområde", som er formet af omfattende grusgravning igennem årene. Du kan gøre holdt her med en madpakke og noget drikkeligt. Der er naturudstilling og foldere over området ved Ålykkestedet nord for Hudevad.

 

Fraugde kirke 
Fraugde Kirke er en anselig landsbykrike, der i 1600-tallet tilhørte Fraugdegård og dermed biskoppen og salmedigteren Thomas Kingo.  Du vil se, at kirkens interiør overvejende er fra renæssancen med en smuk mindetavle over Thomas Kingo og hans hustru. Kirken rummer flere gravmæler, bl.a. over adelsfamilier fra Hollufgård.

 

Odense 
Odense kendes tilbage fra vikingetiden, hvor der lå en ringborg ved åen. I slutningen af 1700-tallet var Odense Danmarks største provinsby. Som 'Fyns hovedstad' byder Odense på utallige seværdigheder og forlystelser, bl.a. H.C. Andersens HusOdense ZooBørnekulturhuset FyrtøjetBrands Klædefabrik og meget, meget mere.

Odense Lufthavn ved Beldringe øst for Rute 35 er Fyns største lufthavn. Den har dog mistet betydning som følge af Storebæltsbroens åbning i 1997/98 med jernbane og motorvej, hvorved køretiden fra Odense til København nu kan klares på 1½ time. Ved lufthavnsbygningen ligger Historiecenter Beldringe i en original bunker fra 2. verdenskrig. Museet indeholder bl.a. en udstilling om luftkrigen over Fyn 1940-45 og om Civilforsvaret. (Obs. Begrænset åbningstid - info. på Nordfyns Turistbureau). 

 

Langesøskovene
Langesøskovene er et fondsejet skovbrug med alsidig drift. Langesøskoven er et yndet udflugtsmål for odenseanerne med søen, slottet og skovkapellet. Langesøstien, forbeholdt cyklister og fodgængere, fører dig herfra og helt ind til Rugårdsvej meget tæt på Odense centrum.

 

Middelfart

Del denne side

Opdateret af:

VisitNyborg / Nyborg Turistbureau visitnyborg@nyborg.dk
 

Kontakt

Adresse

Torvet 2B
5800 Nyborg

Telefon

+45 63 33 80 90

Fakta

 • Faciliteter

  • Strækning
  • Længde i km.
  • Afmærkede cykelruter
 • Tema

  • Naturoplevelser
 • Type

  • Cykelture

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.79005199
Latitude : 55.31302063