Gå til indhold
©  Foto:

Guidede ture til Sprogø og Nyborg for privatpersoner

Guidede ture til Sprogø for privatpersoner. Tag med en guide rundt på en spændende og unik oplevelse, når turen går til Sprogø, som er lukket for ellers offentlig tilgang. 

Sprogø - en unik oplevelse med guide

Turen varer ca. 5 timer og foregår dels med bus og til fods. Der er guide med hele vejen, så vi siger:

Velkommen til en eventyrlig dag på Sprogø og i Nyborg, Danmarks Riges Hjerte.

Sprogø er en enestående og fredet ø i centrum af mere end tusind års danmarkshistorie. Her er unik flora og fauna, historiske fortidsminder og moderne tekniske installationer.

VisitNyborg lægger vægt på at give dig en oplevelse ud over det sædvanlige. Du får fortalt, hvad der gør Sprogø unik, og vi giver dig forståelsen for, hvad der binder Nyborg og Sprogø sammen i centrum af danmarkshistorien.

Sprogø har igennem tiderne spillet en central rolle i danmarkshistorien. Lige fra Valdemars Borg blev anlagt på Sprogø som en del af Danmarks forsvar mod Venderne, til vore tiders transportkorridor via Storebæltsforbindelsen.

Centrum – eller hjertet - af det danske rige, er vitalt for forsyningen rundt i riget. Det er her alt passerer og sikrer livet i riget. Hjertet er ikke kun livsnerven, det er også den strategisk væsentligste del at beskytte. Alt dette ses netop (i overført betydning) med Storebæltsforbindelsen samt i Nyborg og på Sprogø med Valdemars Borg og Nyborg Slot.

Men ikke kun kongen på Nyborg Slot havde øje for Sprogøs fortræffeligheder. Grundet sin isolerede placering i Storebælt, har Sprogø givet liv til et helt enestående dyre- og planteliv, som ikke findes andre steder. Herudover har den danske stat brugt Sprogø til at adskille letfærdige og løsagtige piger og kvinder fra den anstændige del af befolkningen.

Udover Sprogø tager vi også på byvandring i Nyborg, Danmarks Riges Hjerte.

Som byen i centrum af Riget, havde Nyborg en strategisk vigtig beliggenhed. Det benyttede kongerne til at gøre Nyborg til residensstad. Her holdt Danehoffet, middelalderens parlament, til. Når rigets mægtigste mænd var samlet, blev der afviklet ridderturneringer og markeder i byen. Alt imens blev der bag murene på Nyborg Slot truffet epokegørende beslutninger. F.eks. er Danmarks første grundlov, Erik Klippings håndfæstning, underskrevet på Nyborg Slot i 1282. Danmarkshistoriens hidtil sidste kongemorder er også dømt her.

Nyborg, Danmarks Riges Hjerte, er altså meget mere end Sprogø og en motorvejsbro. Nyborg er central i Danmarkshistorien. Både dengang og i dag. Vi vil gerne give dig mulighed for at opleve Nyborg. At høre om den historie, der gør Nyborg og Nyborg Slot så unik en helhed, at der arbejdes på at blive kandidat til UNESCOs Verdenskulturarv.

Fyn er også kendt som Danmarks have. Noget kongen udnyttede til at gøre især Østfyn til ”Kongens fadebur”, så hoffet kunne være velforsynet. I dag er Fyn stadig kendt for et væld af fødevarer og lokale smagsoplevelser. Byens restauranter byder hjertelig velkommen før eller efter Sprogøturen. Flere af dem har direkte udsigt til Sprogø, Storebælt og Storebæltsforbindelsen, som er mål for dagens tur, og flere butikker sælger fødevarer fra Kongens Fadebur.

Velkommen på Sprogø og i Nyborg – Danmarks Riges Hjerte!

Husk at læse retningslinjerne inden bestilling.

Mødested og parkeringsmulighed fremgår af billetten.

OBS: Turen 14. maj er en fugle- og naturtur til Sprogø, og turene i december er juleture inkl. julemarkedet i Nyborg - Jul i den gamle kongeby

Følg os på: