©  Foto:

Nyborg Off-Road by Bike

Vil du køre off-road? Indrømmet - der er asfalt men du kan alligevel ikke gennemføre denne rute. Den er for hård!

Vi har cyklet og tænkt: "Hvordan kommer vi off-road?" I denne rute har vi kombineret så meget grus, mose, skov, bakker, strand og mark, som vi har kunnet kommet til. Har vi haft muligheden har vi taget et sving til højre i stedet for den direkte vej. Og så spørger du: "Hvorfor?" Vores svar er: "Fordi vi kan!"

Ruten her er hård - også hårdere end vi tror du kan gennemføre. Og troede du at Fyn var flad, så tro om igen. På denne rute - vi ved godt at det stykke er på asfalt - får du Østfyns eneste vej, hvor der er færdselstavle med stigningsprocenter. 8-9% afhængig af hvilken retning du kører. På denne rute tager vi dig med igennem ådalene fra istiden, hvor gletschere har skåret deres vej igennem landskabet, og efterladt det både hårdt og idyllisk. Denne rute tager dig igennem sandstrande hvor du sandsynligvis vil opgive at køre. Hjulby Mose er afhængig af årstiden en udfordring for de fleste. 

Indrømmet - den enkelte bakke er ikke hård. Den enkelte strækning er ikke lang. Der er også ganske meget asfalt, til trods for vores bestræbelser på at undgå det. Men med 152 km og mere end 1.000 højdemeter, så har du brug for en pause i ny og næ. Og derfor synes vi også at du skal kunne nyde udsigten til slotte, herregårde og vandmøller undervejs. Eller hvad med et pitstop hos et af de lokale bryggerier. Vi undgår så vidt muligt de største veje og har fundet de små hyggelige biveje hvor du hører fuglene kvidre, og afhængig af tidspunkt på dagen, måske er heldig at se hjorte eller en fiskeørn. Derudover er det mest mulig off-road.

Så vi udfordrer dig. Tør du møde denne udfordring? Spænd hjelmen og find din mountainbike frem, og vær forberedt på, at du oftere end du forventer skal bruge de helt lave gear, selv på det "fla'e fyn", som vi siger...

Lidt hjælp, hvis 152 km og mere end 1.000 højdemeter er for meget...:

Den nordlige sløjfe er kun 55 km og det mest flade stykke af turen. Omvendt er det her du kommer igennem strand og mose. Så lad dig ikke snyde. Sværhedsgraden er høj. Teknisk er ruten ikke voldsomt krævende. Du skal bare træde pedalerne rundt, men du kommer til at gøre det så mange gange, at det nok skal blive hårdt og deraf svært. Omvendt ved vi også at du sætter pris på at køre i naturen, på de små veje og selv finde vej. Derfor er denne rute lige noget for dig.