Gå til indhold
Riddere saluterer hinanden under dueldyst

Danehof 2023

Foto: Ard Jongsma

Torvet i Nyborg bliver omdrejningspunktet for den store, historiske middelalderfestival, der løber af stablen 30. juni - 2. juli 2023. Danehof er gratis og inviterer alle besøgende en tur tilbage i middelalderen, med ridderturnering, gøgleri, mjød og boder - der er underholdning for alle.

Glæd dig til Danehof 2023

Her finder du programmerne for de tre festlige middelalderdage i Nyborg centrum.

Betal din markedsskat

Det er gratis at komme til Danehof, og sådan skal det blive ved med at være.

I Middelalderen var det skik, at byens råd (byrådet) stod for indsamlingen af byens skatter. Blev der ikke indsamlet nok skatter, måtte rådet betale af egen lomme. Denne skik har vi dog ikke videreført. Derimod håber vi, at du som gæst - ganske frivilligt - vil støtte Danehof, så vi fortsat kan udvikle markedet.

For blot 20 kr. kan du få dit helt eget markedstegn, så alle kan se, at du har gjort din borgerpligt og støttet kongens Danehof. Skatteopkræverne finder du rundt om i hele byen.

Middelalderkvinde laver mad

Foto:Ole Friis

Ridder med skjold til Danehof

Foto:Ole Friis

Markeder og handelsgader

Det historiske marked tager sit udgangspunkt omkring Nyborg Slot. Her finder du markedsboder og handelsvarer i ægte middelalderånd og du finder ægte autentisk middelalderstemning. 

Vor Frue Marked er også en gammel tradition i Nyborg. Tilbage i 1200-tallet afholdtes der fødevaremarked på Maria Besøgelsesdag i starten af juli. Og hvad er mere nærliggende at levendegøre denne tradition over to dage til Danehof i Nyborg. Markedet foregår i de hyggelige middelaldergader, der breder sig ud fra turneringspladsen. Her bugner boderne af fødevarer fra nær og fjern i hele det kongelige Fadeburslen. Her er velsmag en konge værdig.

Følg os på: