cykelrytter

Tour de France programmet for den 2. juli

Foto: VisitNyborg

Tour de France er ikke kun verdens største cykelløb. Den 2. juli var også en overdådig folkefest med tolv gratis oplevelsesområder og otte storskærme i byens gader. Herunder kan du se programmet for den store festdag. 

Kl. 09.00:  Oplevelsesområderne åbnede
De tolv oplevelsesområder i Nyborg slog dørene op for gæster. Her kunne man møde et væld af sjove oplevelser for hele familien.

Kl. 12.15:  Etapestart
Tour de France feltet blev sendt afsted fra Roskilde, og her kunne man opleve hele etapen på de otte storskærme, som var placeret rundt på oplevelsesområderne. 

Kl. 15.20:  Karavane
Tour de France reklamekaravanen ankom til Nyborg.

Kl. 17.10:  Målstregen  
De første ryttere kom i mål på Storebæltsvej. Dagens etapevinder var danske Fabio Jakobsen. 

Gense selve etapen ved at trykke her.

Gense de store og små øjeblikke i en kort video ved at trykke her. 

Kl. 18.00:  Afterparty
Her kunne man opleve Nyborgs afterparty på torvet og på havnen, efter at rytterne var kommet i mål. I diverse barer og boder kunne du forsyne dig med vådt og tørt til lyden af livemusikken. Blandt navnene var bands som Le freak og Fyr & Flamme. 

Oplevelsesområder

Her kan du læse om de forskellige oplevelsesområder, som var at finde i byen lørdag den 2. juli under Tour de France.

Man kunne prøve, smage og dufte sig vej igennem alt fra friluftsliv, idræt og bevægelse. Man kunne rejse tilbage til middelalderen, opleve kunstudstillinger samt området for folkeoplysning, hvor aftenskolerne var til stede. For børnefamilierne var der bogstaveligt talt et slaraffenland af sjove aktiviteter, og er man til fest og musik, var der livekoncerter på både havnen og torvet. 

På otte ud af de tolv oplevelsesområder kunne du følge etapen på storskærm, således at man hele dagen var opdateret på, hvornår feltet rammer Nyborg.

TdF

Foto:Howard Bouchevereau

1. FINISH LINE AREA
OMRÅDET - det var hér, det skete! Dette var målområdet, hvor Tour de France feltet cyklede i mål. Her mærkede man i høj grad pulsen, når intensiteten omkring rytterne steg i takt med de nærmere sig målstregen. Det berømte podie, let underholdning, storskærm og reklamekaravanen var at finde her.

Fyr og Flamme

Foto:Fyr&Flamme

2. TOWN SQUARE
Program:
09.00: Boderne åbnede, 09.30 - 10.00: Talks, 10.30: Nyborg Gospelkor, 11.00 - 12.00: Nyborg og Holbæk Harmoniorkester, 12.15: Etapestart i Roskilde på storskærm, 17.10 - 18.00: Rytterne i mål på storskærm, 18.00 - 19.00: DJ, 19.00 - 20.15: Fyr & Flamme, 20.00 - 20.30: Tale, 20.45 - 22.45: Le Freak

Nyborg Strand

Foto:Nyborg Strand

3. LOCAL ART EXHIBITION
Her udstillede lokale kunstnere deres kunstværker. 

Shopping

Foto:Carlo Pedersen

4. SHOPPING STREETS
Her fandt du Nyborgs gågader, hvor butikkerne ligger. I anledning af Tour de France afholdte Nyborg Handel 'Gul uge'. Butikkerne var pyntet flot op med med Tour de France tema, og sommertilbuddene i fuld gang. 

Gul fest på havnen

Foto:VisitNyborg

5. YELLOW PARTY
På Havnen kunne du for alvor mærke den gule folkefest! Vindinge Boldklub stod klar med livemusik, stort aktivitetsområde samt barer og restauranter. Man kunne følge Tour de France-feltet på storskærmen imens man kunne hænge ud i loungeområdet med en kold fadøl eller lækker cocktail. 

Slaraffenland

Foto:Bastionen

6. KIDS WORLD
Bastionen blev forvandlet til et mekka af aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Slaraffenland indbød til leg og fri fantasi i hoppeborgene eller i krea-værkstedet. Fra scenen var der være flere liveshows. På stedet solgte de børnevenligt mad samt popcorn og slush ice m.m. I salen kunne du opleve TV2's originale og velkendte Tour de France studie, som blev brugt i mange år. Her fandt du ligeledes feltet på storskærm.

Nyborg sten

Foto:VisitNyborg

7. CULTURE AND COMMUNITY
Har du en mon en indre mavedanser gemt i kroppen? I Nybrogade møder du aftenskolerne. Aktiviteterne var derfor alt lige fra stenmaling og yoga til harmonika og mavedans. 

ACTIVE LIVING

Foto:VisitNyborg

8. ACTIVE LIVING
Er du til fysisk aktivitet og konkurrencer, så var dette oplevelsesområde det helt rette sted for dig. Fra scenen var der både kommentering, anekdoter og konkurrencer. Man kunne dyrke sammenholdet med fodbold, TRX, romaskiner, discgolf, virtuel cykling, pumptracks, floorball, fodboldgolf, skøre hjemmelavede cykler, hoppeborg. Pladsen byder desuden på lækre madboder og barer samt et bænkområde, hvor man var velkommen til at medbringe egen mad og drikke.

Danehof Nyborg

Foto:Danehof Nyborg

9. MEDIEVAL
Man kunne tage et smut forbi Medievalområdet, når du bevægede sig rundt i byen. Omgivelserne tog dig tilbage til middelalderen, hvor man blev præsenteret for et univers af læder, kæpheste, håndværk og bueskydning m.m. Aktiviteterne og oplevelserne er for godtfolk i alle aldersgrupper.

 

Storskærm

Foto:Pawel Czerwinski

10. YELLOW HOT SPOT
Spot hvor man kunne opleve feltet på storskærm, samt forsyne sig i baren. 
 

Storskærm

Foto:Pawel Czerwinski

11. YELLOW HOT SPOT
Spot hvor du kunne opleve feltet på storskærm, samt forsyne sig i baren.

Bål

Foto:VisitNyborg

12. OUTDOOR LIVING
Mads Lerche Spejdergruppe bød velkommen tæt ved Tour-ruten. Her kunne du opleve en familiezone, hvor der var udendørsaktiviteter for både børn og voksne. Du kunne kaste fiskelinen ud i den spændende dam og se, hvad du fangede. Lave popcorn og pandekager over bål. Kaste efter dåser og balloner m.m. Der var opsat en kæmpe storskærm, hvor man kunne følge feltet, og der var også et picnicområde til dem, der havde tæppe med. 

TOUR-ugen og fredag den 1. juli

Tour de France Nyborg

Der var skruet på alle knapper da Tour de France rammer Nyborg. 

Du får her en samlet oversigt over de forskellige programmer i forbindelse med Tour de France. Programmerne viser, hvad der skete i Nyborg måneden og ugen op til Tour de France. Samtidig får du her det fulde program for, hvad der skete i byen på selve dagen, den 2. juli 2022.

Sammen om Tour de France i Nyborg.
I Nyborg stod vi sammen om touren, hvilket betyder at arrangører, lokale, frivillige og foreninger alle var med til at skabe en kæmpe festdag! Det er ikke kun ved målstregen, at festen foregik. Der var tolv oplevelsesområder rundt i byen, som alle blev drevet af lokale foreninger, hvor man kunne opleve alt fra feststemning, kunst, aktiviteter, storskærme, madboder og barer.