Gå til indhold
Luftfoto af feltet på Storebæltsbroen

Tour de France 2022

Foto: Lars Moeller

Den 2. juli 2022 var Nyborg målby i verdens største cykelløb, Tour de France. Stemningen var i top på den solrige fejringsdag. 

I Nyborg bød vi alle velkommen da rytterne, efter en hæsblæsende jagt over Storebæltsbroen, susede ind over mållinjen i Nyborg den 2. juli. 

Den 2. etape stod til at kunne få en afgørende betydning for feltet, hvis vinden blandede sig i løbet af turen henover broen - eller hvis andre hændelser skulle tage sted. I Nyborg, på Storebæltsvej, kunne man opleve rytterne storme i mål efter et begivenhedsrigt opløb over en af verdens længste broer.

Klokken 09:00 åbnede de 12 oplevelsesområder, som slog dørene op for gæster fra hele verden. Her kunne du møde et væld af sjove oplevelser for alle aldre.

Klokken 12:15 var der Etapestart. Feltet blev sendt afsted fra Roskilde, og man kunne opleve hele etapen på 8 storskærme, som var placeret rundt på oplevelsesområderne i byen. 

Klokken 15:20 kørte Tour de France reklamekaravanen igennem Nyborg.

Cirka klokken 17:10 kom de første ryttere ind over målstregen på Storebæltsvej. Sikke en stemning! Fabio Jakobsen vandt den 2. etape af løbet efterfulgt af Wout van Aert og Mads Pedersen. 

Klokken 18:00 startede det store Tour de France Afterparty, hvor der var fest på torvet og havnen. I diverse barer og boder kunne du forsyne dig med vådt og tørt til tonerne af livemusikken. Blandt musiknavnene var bands som Le freak og Fyr & Flamme. 

Hvis du vil vide meget mere om, hvad der foregik i Nyborg under Tour de France og i dagene op til, kan du finde information her.

Tour de France: Vingegaard steht mit Kreide auf der Straße in Nyborg
Foto: Johnny Wichmann
Gespannte Atmosphäre an einem der acht Erlebnisorte
Foto: Johnny Wichmann
Die Radprofis auf dem Weg ins Ziel!

Foto:Johnny Wichmann

Start der Kindertour
Fyr & Flamme optræder på Torvet

Klik her for flere festlige billeder!

Foto:Johnny Wichmann&Johnny Wichmann

Følg os på: