Luftfoto af feltet på Storebæltsbroen

Tour de France 2022

Foto: Lars Moeller

Den 2. juli 2022 var Nyborg målby i verdens største cykelløb, Tour de France. Stemningen var i top på den solrige fejringsdag. 

I Nyborg bød vi alle velkommen da rytterne, efter en hæsblæsende jagt over Storebæltsbroen, susede ind over mållinjen i Nyborg den 2. juli. 

Den 2. etape stod til at kunne få en afgørende betydning for feltet, hvis vinden blandede sig i løbet af turen henover broen - eller hvis andre hændelser skulle tage sted. I Nyborg, på Storebæltsvej, kunne man opleve rytterne storme i mål efter et begivenhedsrigt opløb over en af verdens længste broer.

Klokken 09:00 åbnede de 12 oplevelsesområder, som slog dørene op for gæster fra hele verden. Her kunne du møde et væld af sjove oplevelser for alle aldre.

Klokken 12:15 var der Etapestart. Feltet blev sendt afsted fra Roskilde, og man kunne opleve hele etapen på 8 storskærme, som var placeret rundt på oplevelsesområderne i byen. 

Klokken 15:20 kørte Tour de France reklamekaravanen igennem Nyborg.

Cirka klokken 17:10 kom de første ryttere ind over målstregen på Storebæltsvej. Sikke en stemning! Fabio Jakobsen vandt den 2. etape af løbet efterfulgt af Wout van Aert og Mads Pedersen. 

Klokken 18:00 startede det store Tour de France Afterparty, hvor der var fest på torvet og havnen. I diverse barer og boder kunne du forsyne dig med vådt og tørt til tonerne af livemusikken. Blandt musiknavnene var bands som Le freak og Fyr & Flamme. 

Hvis du vil vide meget mere om, hvad der foregik i Nyborg under Tour de France og i dagene op til, kan du finde information her.

Feststemning til Tour de France. Klik på videoen for at se de store og små øjeblikke fra dagen.

De store og små øjeblikke fra festdagen

© Nyborg Kommune
Foto: Nyborg Kommune
Tour de France: Vingegaard steht mit Kreide auf der Straße in Nyborg
Foto: Johnny Wichmann
Gespannte Atmosphäre an einem der acht Erlebnisorte
Foto: Johnny Wichmann
Start der Kindertour
Fyr & Flamme optræder på Torvet

Klik her for flere festlige billeder!

Foto:Johnny Wichmann&Johnny Wichmann