Danehof Middelaldermarked - 1. & 2. juli 2017

Danehof

Middelaldermarked

Når der var Danehof i Nyborg, og de mægtigste mænd fra alle hjørner af riget var i Nyborg, var det lige så naturligt, at bønder og købmænd også drog til rigets centrum Nyborg - Danmarks Riges Hjerte. Derfor mangedobledes byens indbyggertal under et Danehof, og der blev handlet livligt fra byens butikker og på hver en tænkelig plads i byen.

Når der i dag fejres Danehof, er der igen marked og masser af handel og leben. Der er mad og gøgl, der er handel og glade mennesker. Der er flere markeder samlet forskellige steder rundt i byen. Der er underholdning for børn og voksne - en fantastisk oplevelse i de autentiske rammer fra Middelalderen. Vi ses i Nyborg, Danmarks Riges Hjerte!

Markeder og handelsgader

Det historiske marked tager sit udgangspunkt omkring Nyborg Slot. Her finder du markedsboder og handelsvarer i ægte middelalderånd. Her finder du ægte autentisk middelalderstemning. 

Vor Frue Marked er også en gammel tradition i Nyborg. Tilbage i 1200-tallet afholdtes der fødevaremarked på Maria Besøgelsesdag i starten af juli. Og hvad er mere nærliggende at levendegøre denne tradition både d. 6. og 7. juli til Danehof i Nyborg. Markedet foregår i de hyggelige middelaldergader, der breder sig ud fra turneringspladsen. Her bugner boderne af fødevarer fra nær og fjern i hele det kongelige Fadeburslen. Her er velsmag en konge værdig.

Tinga Tango - kunstbutik og galleri

Gallerier, antik og shopping

Besøg en lokal kunstner, gør et loppefund og handl i den gamle købstad...

Betal din markedsskat

Det er gratis at komme til Danehof, og sådan skal det blive ved med at være.

I Middelalderen var det skik, at byens råd (byrådet) stod for indsamlingen af byens skatter. Blev der ikke indsamlet nok skatter, måtte rådet betale af egen lomme. Denne skik har vi dog ikke videreført. Derimod håber vi, at du som gæst - ganske frivilligt - vil støtte Danehof, så vi fortsat kan udvikle markedet.

For blot 20 kr. kan du få dit helt eget markedstegn, så alle kan se at du har gjort din borgerpligt og støttet kongens Danehof. Skatteopkræverne finder du rundt om i hele byen.

Byvandring i Nyborg Danmarks Riges Hjerte med guide - her foran Nyborg Slot

Guidet byvandring i Nyborg - Danmarks Riges Hjerte

Ta' med på en gratis byvandring eller slotsvandring med guide

Tag jernhesten gennem Reformation og oplev det skønne Østfyn på cykel

Tag jernhesten gennem Reformationen

Hop på cyklen og oplev Reformationen på det skønne Østfyn

De frivillige guide fra Nyborg Slot er klar til at fortælle om det store Slotsprojekt i udstillingspavillonen

Følg Slotsprojektet fra udstillingspavillonen

Kom forbi og bliv klogere på Slotsprojektet - se og hør om fund og planer...

Juelsberg Slot Nyborg Bed & Breakfast

Sov som en konge i Nyborg

Nyborg byder velkommen til afslapning i naturskønne omgivelser, direkte ved stranden eller i Nyborgs historiske centrum.

Play Video

Danehof i Nyborg - se filmen

Play Video

Danehof special