©  Foto:

Guidet byvandring

På denne byvandring ser du fortidens storslåede opfindsomhed i de mægtige fæstningsværker og brostensbelagte gader.

Oplev Danmarks første hovedstad
Nyborg og Nyborg Slot blev grundlagt i slutningen af ​​1100-tallet. Kongen havde brug for en befæstning på den betydelige og strategiske placering. Herfra kunne han kontrollere og regere Danmark. I de følgende århundreder blev Nyborg udviklet til ikke blot at blive det vigtigste fæstningsværk i Danmark, men Danmarks første hovedstad, residens for konge og hus for middelaldertinget (Danehof). På denne vandring ser vi fortidens storslåede opfindsomhed i de mægtige fæstningsværker. Volde og voldgrave. Vi besøger byporten – den længste tøndeport i Danmark. På vores vej gennem kongens by fører vores guide os forbi kirken, gamle brostensbelagte gader og købmandshuse. Der vil være en kyndig guide, som forklarer, hvad vi passerer.

Tilføjelser
Lej Kongens Fadeburs madvogn og nyd fortællinger om den lokale historie, ledsaget af madsmagning fra den tidsperiode. Det bliver det også muligt at købe de historisk formidlede produkter. Eller tag et stop ved et af de gamle købmandshuse for en smagning med andre råvarer såsom den berømte rygeost, som er en af ​​kun to oste, der stammer fra Danmark.

Sjov bonusinfo
Danmark var tidligere opdelt i amter ejet af kongen, de adelige eller kirken. I gæld blev amterne handlet blandt ejerne, derfor er næsten hele Danmark fra tid til anden blevet pantsat. Det eneste amt, der aldrig er blevet pantsat, er Nyborg amt. Den har altid været i den regerende konges besiddelse. Amtet dækkede det meste af Fyn.

Vær opmærksom på
Bær venligst behagelige sko og husk tøj efter vejret.

Betingelser

  • Turens længde ca. 1,5 km.
  • Varighed: 2 timer afhængig af tilføjelser
  • Rundvisning: Ja
  • Høretelefoner: Ingen

Tidsplan for krydstogter

  • 00.00 – 00.15: Afgang fra krydstogtmolen med bus
  • 00.15 – 01.45: Byvandring
  • 01.45 – 02.00: Ankomst til krydstogtmolen med bus

Tilføjelse: Kongens Fadeburs madvogn er inkluderet i hovedaktiviteten.
Tilføjelse: Et besøg til Købmandsgården for at smage rygeost: yderligere 00.30.