Gå til indhold
©  Foto:

Herregårdstur med frokost

Tag med på en bustur rundt til de østfynske slotte og godser. På turen kommer vi forbi 12 imponerede slotte og godser. Der er rundvisning og spisning på Ørbæklunde.

Nyborg Slot - kongeslot og demokratiets vugge er med sin lange historie et af Danmarkshistoriens allervigtigste slotte. Her blev der igennem århundreder holdt Danehof - middelalderens Folketing. Herfra blev Danmark regeret.

Som enhver anden magthaver havde kongerne på Nyborg Slot brug for ministre og embedsmænd. Disse var lensherrer på de østfynske slotte og herregårde. F.eks. boede krigsministeren på Egeskov Slot og statsministeren på Hesselagergård. Andre adelige og hoffets embedsmænd boede på andre af de østfynske godser, herregårde og slotte.

Rundturen omfatter også ”i H.C.Andersens Fodspor” med hans virke på Østfyn.

ØRBÆKLUNDE GODS: Her vil godsejer Lars Hågen Lange vise rundt og fortælle slottets historie, samt fortælle om moderne landbrug og de udfordringer det giver i vore dage.

Frokosten – en sandwich med 1 øl/vand – nydes på Ørbæklunde.

Herefter køres til besøg i den nyrestaurerede Ørbæk Kirke med rundvisning. Kirken har sin egen spændende historie om bl.a. ”træskomaleren” og hans malerier i kirken. Det har givet stof til mange diskussioner.

Efter besøget i kirken serveres en kop eftermiddagskaffe i "Almas Hus" - et fredet husmandssted fra starten af 1800-tallet.

Der er selvfølgelig lokal guide med på hele turen, som slutter ca. kl. 17.00.

Praktisk info

  • Der er i øjeblikket ikke nogen ledige ture. Ønsker du at arrangere din egen Herregårdstur, så kontakt VisitNyborg for nærmere oplysninger om gruppepriser og muligheder.
  • Møde- og slutsted: Heimdals Plads, Vesterhavnen 3B, 5800 Nyborg.
  • Afgangstidspunkt: 09.00.
  • Hjemkomst: ca. kl 17.
  • Prisen inkluderer guidet rundvisning, sandwich med 1 øl/vand, eftermiddagskaffe samt buskørsel incl. moms.
  • Hav tøj på til at gå udendørs, da vi også gør holdt et par steder undervejs og går en kort tur i fx. en slotspark og på et voldsted, hvis vejret tillader det. 

 

Følg os på: