Gå til indhold
©  Foto:

Kunstudstillinger i Nyborg Vandtårn

I løbet af året er vandtårnet åbent, hvor lokale kunstnere udstiller. Find næste udstilling nedenfor. 

Udstillere i Vandtårnet er fortrinsvist kunstnere og kunsthåndværkere fra Nyborg og omegn. I løbet af sæsonen repræsenterer udstillingerne et udsnit af værker på tværs af hele kommunen. Der udstilles alle former for kunst med udgangspunkt i meget forskellige kreative og kunstneriske processer. Du kan nedenfor se, hvornår der er mulighed for at udstille. 

Individuel udstilling i Nyborg Vandtårn

Uge 39 - Ledig

Uge 40 - Ledig

Uge 41 - Ledig i dagene 10. oktober til 13. oktober

Uge 41/42 - Kasper Holm Jensens udstilling 'He he'
Fernisering den 14. oktober imellem kl. 17:00 og 19:00. Ellers åbent fra 15. oktober til 22. oktober fra kl. 10:00 til 15:00 (eller efter aftale pr. mail: kaerlighilsen@gmail.com)

Om Kasper Holm Jensen og udstillingen: Udstillingen består af en række høje aflange kalkmalerier, som behandler temaer om bla. rænkespil og svindel - med afsæt i Nyborgs gamle historie og vores egen samtid. Værkerne er skabt af billedkunstner Kasper Holm Jensen. Kasper er født og opvokset i Esbjerg. Han flyttede i 2021 med sin familie fra København til Tårup. Kasper er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og har udstillet i ind- og udland, senest i Skagen hos udstillingsstedet SKAL Contemporary.

Kunstnerens fortælling om udstillingen: Under overfladen i det gamle Nyborg, under de gamle sten og voldene, kastes lavmælte ekkoer fra stemmer der længes efter retfærdighed - og stemmer der anderledes ønsker evig uvidenhed og fortielse - frem og tilbage mellem gamle rødder og antikke sedimenter. Stemmer der resoneres på overfladen i deres korrupte fælleskab. Den der gjorde uret og den der blev forrådt. Rænkespil, snyd, svindel og magt - en magt udlevet og ofte skjult. Udstillingen ‘He he’ er en scene sat om magtspil og hemmelige dagsordener - en ‘whodunit’- vævet sammen af vores fortid og samtid. En utilfreds kunde skrev engang online  ‘Not original. Fake. Poor product quality. Poor service by seller’, hvortil den anonyme sælger svarede: ‘He he’.

Mød kunstneren
Fælles for alle udstillinger i vandtårnet er, at kunstnerne selv vil være til stede. Udover at se på smuk, spændende og inspirerende kunst, kan du også få en snak med personen bag de enkelte værker. Ved fællesudstillingerne er kunstnernes tilstedeværelse fordelt over hele åbningen.

Nyborg Vandtårn
Vandtårnet står på Dronningens Bastion og sørgede for mange år siden for vandforsyningen til hele byen. Man kan komme helt op i toppen og se ud over den historiske Nyborg Vold. Vandtårnet er fra 1899 og fredet. 

Følg os på: