Julemarkedet i Nyborg med rekordmange besøgende i 2023

Julemarkedet slår alle rekorder: 50.000 besøgte julemarkedet

13.3.2024
Foto: Johnny Wichmann

For første gang har over 50.000 besøgt det årlige julemarked i Nyborg. Besøgsrekorden skyldes især udviklingen på boder og underholdningen.

De to første weekender i december var der julemarked i Nyborg. Her kunne de julebesøgende se frem til et udsolgt julemarked og endda et udvidet julemarked med flere boder end tidligere år. Og det var ikke kun interessen for at være bodholder til julemarkedet, der steg, men også interessen for at kigge forbi.

50.000 lagde vejen forbi julemarkedet i Nyborg
VisitNyborg har fået udarbejdet en rapport, der viser, at de to julemarkedsweekender var godt besøgt med hele 50.000 personer, og ud af dem var der 1.000 udenlandske besøgende. Det er tal, som aldrig før er set til de 10 tidligere julemarkeder i den gamle kongeby.

”Det er fantastisk at se, at så mange besøger julemarkedet her i Nyborg. Vi ved, at der er andre julemarkeder på Fyn, så det giver os et skulderklap og klart signal om, at vores indsatser med at udvikle julemarkedet og tænke nyt, rammer rigtigt”, siger kultur-, fritid- og turismechef i Nyborg Kommune, Søren Thorsager.

Rapporten viser også, at de besøgende i gennemsnit har været på julemarkedet i over to timer. Et tal, der glæder Maria Dam, eventmanager ved VisitNyborg:

”Vi er utroligt begejstrede og stolte over at se, at vores initiativer og ambitioner om at skabe et julemarked for hele familien, bærer frugt. Vi har arbejdet på underholdningen og på at tilbyde et bredt udvalg af spændende boder, så det er dejligt at se, at de besøgende synes godt om netop vores julemarked i Nyborg. Bodholderne melder også positivt tilbage, at de kan mærke det høje antal besøgende”.

Ny grafik og nye ambitioner
VisitNyborg har i samarbejde med den lokale grafiker Lindstedt Graphic Design Studio udviklet en ny visuel identitet til Jul i den gamle Kongeby, der er blevet brugt til postkort, plakater og på de sociale medier.

”Jeg tænkte, at når vi udvikler på opsætningen af boder og på underholdning, så skulle vi også udvikle på kommunikationen”, fortæller Mette Ditmarsen, turismekonsulent  - SoMe og kommunikation, ved VisitNyborg og uddyber:

– Det er vigtigt, at vi kan være genkendelig i mængden af de mange julemarkeder og fremhæve vores som det oplagte at besøge. Derfor var det tid til at ryste grafik-posen, og vi er super glade for resultatet. Det nye design er også blevet taget godt imod på Facebook og Instagram, og flere andre Visit-bureauer har sendt positiv feedback til os. Med sådan en stor opbakning og det at opleve det store engagement på de sociale medier, gør det mega fedt at markedsføre et af Nyborgs helt store signaturevents.

Ny grafik til Jul i den gamle Kongeby i Nyborg

Foto:Lindstedt graphic design studio

Rapporten viser, at efter Fyn er der næstflest besøgende fra Storkøbenhavn og Midt- og Sønderjylland.

Du kan glæde dig til at besøge dette års julemarked 30. november – 1. december og 7. – 8. december i Nyborg. Du finder mere information om julemarkedet på siden her.

Har du nogle spørgsmål?

Hvis du gerne vil have uddybet nogle tal eller informationer omkring julemarkedet eller har kommentarer til ovenstående, så fang Maria eller Mette på mail eller telefon.

Maria Dam

Eventmanager

mrda@nyborg.dk

Mette Ditmarsen

Turismekonsulent - SoMe og kommunikation

medi@nyborg.dk