Jul i den gamle Kongeby

Foto: Nyborg Kommune

Juletravlheden spreder sig, og der er ægte julestemning i den gamle Kongeby.

Juleknas, hjemmebrygget øl, glögg, levende værksteder, julegaveideer, aktiviteter for børn, fynske museumsbutikker, ja, der er alt, hvad hjertet begærer, når vi slår dørene op til årets julemarked i Nyborg. 

Julemarkedet i den gamle Kongeby Nyborg aflyses i 2020

På grund af den aktuelle COVID-19 situation er julemarkedet i den gamle Kongeby Nyborg 2020 aflyst.

Det planlagte julemarked, første og anden weekend i december, har til formål at skabe en stor fælles social oplevelse for både voksne og børn, hvilket jo desværre ikke er en mulighed pga. Corona.

Afholdelse af store sociale arrangementer er naturligvis et problem i disse Corona-tider, og vi ser os derfor nødsaget til at aflyse julemarkedet i år, da vi ikke kan stå inde for det sikkerhedsmæssige aspekt af arrangementet i forhold til Corona, siger borgmester Kenneth Muhs.

På trods af aflysningen af selve julemarkedet vil vi stadig forsøge at skabe julestemning med små hygge indslag rundt omkring i byens gader de to første weekender i december. Samtidig er vi så heldige, at TV 2s julekalender ’Juleønsket’ fra 2015, der er optaget i Nyborg, genudsendes i år. I hele december vil det derfor være muligt at besøge Færgegrillen på Torvet i Nyborg og se udstillingen om ’Juleønsket’ på Nyborg Bibliotek, udtaler Peter Wagner Mollerup, formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget.

Vi glæder os til at byde jer alle sammen velkommen til julemarked i den gamle Kongeby igen i 2021.

Ansøg om en bod til Julemarked 2020

I 2019 gæstede ca. 25.000 besøgende julemarkedet i den gamle Kongeby Nyborg i hver af de to weekender. Julemarkedet er meget populært blandt bodholdere og meget attraktivt og velbesøgt af gæster.

TAK for et vellykket julemarked 2019

..."Årets julemarked har dog været tilført et gran af fornyelse. I år blev det, som et alternativ, afholdt på parkeringspladsen i Nørrevoldgade, fordi byens torv er i fuld gang med at blive omlagt i forbindelse med Slotsprojektet. Også en julescene med masser af underholdning for store og ...

Er du pjattet med jul? af Daniel Røde, DR Kultur

Julemarkederne står for døren og DR Kultur's juleeskpert Daniel Røde anbefaler dig, hvor du skal tage hen. På sin liste finder du Jul i den Gamle Kongeby Nyborg. Om dette julemarked skriver Daniel Røde: "I Nyborg finder du 'Jul i den gamle Kongeby', der danner rammerne for den perfekte julestemning. Julelys, juleboder og den gamle borgmestergård er blandt andet noget af det du kan opleve". Læs hele anbefalingen og hele Daniel Rødes liste her.

Se billeder fra de sidste års julemarkeder

Se billeder fra de sidste års julemarkeder og bliv i julehumør allerede nu!

Følg Jul i den gamle Kongeby

Følg Jul i den gamle Kongeby på Facebook og bliv opdateret på, hvad der sker i byen.

Pebernødder

Jul i den gamle Kongeby er fejringen af Kongens tilstedeværelse i sin residensby Nyborg - Danmarks første hovedstad. Når Kongen var i byen, blev der a...

Jul i den gamle Kongeby i pixi-format

Når julelysene tændes i Nyborg, så markerer det samtidig, at der er Jul i den gamle Kongeby.

Julekuglerne fra Jul i den gamle Kongeby

I den gamle Kongeby Nyborg har forberedelserne til årets mange juleaktiviteter og det store julemarked været i gang længe. Traditionen tro præsenterer vi også dette års julekugle ved juletræets tænding den 29. november.

Køb julekuglerne her

Den 29. november bliver julekuglen for 2019 frigivet. Skynd dig at køb en - der er rift om dem. Vi har derudover også et lille udvalg af kugler fra tidligere år.

Julekalendere optaget i Nyborg

Nyborg er en del af FilmFyn, og har således været location i flere filmproduktioner de seneste år. Både "Juleønsket" (2015), "Den anden verden" (2016) og "Tinkas Juleventyr" (2017) har locations med fra Nyborg. 

Den anden Verden

I 2016 var Nyborg med i årets TV julekalender. Denne gang var det DR1, der har lagt vejen forbi Nyborg Slot for at optage scener til årets julekalender 'Den anden Verden' .

Tinkas Juleeventyr

Juleønsket