VisitNyborg
Nyborg fyn Danmark Danehof Ridderturnering

Danehof

Der er blevet afholdt Danehof i Nyborg siden 2010. Til Danehof den 2.-4. juli 2021 vil det nyligt, restaureret Torv igen være omdrejningspunkt for den store historiske festival, der tiltrækker titusindvis af gæster til Nyborg hvert år.

Danehof i Nyborg

Danehof afholdes igen i 2022

Du kan dog stadig se frem til en sommer fyldt med middelalderstemning og historiske oplevelser i Nyborg, der vil være tilpasset til den tids gældende restriktioner.

Både VisitNyborg, Kongens Fadebur, Østfyns Museer og masser af frivillige er på vej med aktiviteter og oplevelser, der kommer til at gøre sommeren spændende. Du kan allerede nu glæde sig til historiske temamiddage, Danehof-promenader, bueskydning, guidede rundvisninger, sejlture med Skonnerten Fionia og meget, meget mere.

Følg med VisitNyborg’s Facebook og her på hjemmesiden og find ud af, hvad du skal opleve i Nyborg

English / Deutsch.

Når der var Danehof i Nyborg, og de mægtigste mænd fra alle hjørner af riget var i Nyborg, var det lige så naturligt, at bønder og købmænd også drog til rigets centrum Nyborg - Danmarks Riges Hjerte. Byens indbyggertal mangedobledes under et Danehof, og der blev handlet livligt fra byens butikker og på hver en tænkelig plads i byen.

Når der i dag fejres Danehof, er der igen marked og masser af handel og leben. Der er mad og gøgl, der er handel og glade mennesker. Der er flere markeder samlet forskellige steder rundt i byen. Der er underholdning for børn og voksne - en fantastisk oplevelse i de autentiske rammer fra Middelalderen. 

Markeder og handelsgader

Det historiske marked tager sit udgangspunkt omkring Nyborg Slot. Her finder du markedsboder og handelsvarer i ægte middelalderånd og du finder ægte autentisk middelalderstemning. 

Vor Frue Marked er også en gammel tradition i Nyborg. Tilbage i 1200-tallet afholdtes der fødevaremarked på Maria Besøgelsesdag i starten af juli. Og hvad er mere nærliggende at levendegøre denne tradition over to dage til Danehof i Nyborg. Markedet foregår i de hyggelige middelaldergader, der breder sig ud fra turneringspladsen. Her bugner boderne af fødevarer fra nær og fjern i hele det kongelige Fadeburslen. Her er velsmag en konge værdig.

Betal din markedsskat

Betal din markedsskat

Det er gratis at komme til Danehof, og sådan skal det blive ved med at være.

I Middelalderen var det skik, at byens råd (byrådet) stod for indsamlingen af byens skatter. Blev der ikke indsamlet nok skatter, måtte rådet betale af egen lomme. Denne skik har vi dog ikke videreført. Derimod håber vi, at du som gæst - ganske frivilligt - vil støtte Danehof, så vi fortsat kan udvikle markedet.

For blot 20 kr. kan du få dit helt eget markedstegn, så alle kan se, at du har gjort din borgerpligt og støttet kongens Danehof. Skatteopkræverne finder du rundt om i hele byen.

Nyborg fyn Danmark Danehof Ridderturnering