Nyborg Fyn Danmark Julekugle 2014

Julekuglen 2014

Foto: VisitNyborg

Årets julekugle 2014 symboliserer levendegørelsen af juleforberedelserne, når der igen fejres jul i den gamle Kongeby. Inspiration til kuglen er hentet fra grafikken til Jul i den gamle Kongeby.

Jul i den gamle Kongeby

Christan III (1536-1559) holdt ofte jul i Nyborg. Så duftede byen af brænderøg, gran, stegt kød og krydret bagværk som et umiskendeligt tegn på, at forberedelserne til julen som sædvanligt var i fuld gang i hans by, kongens by, rigets hovedstad - Nyborg.

Vi fejrer stadig Jul i den gamle Kongeby med masser af aktiviteter og et stort julemarked i Nyborgs autentiske historiske rammer hvert år. De mange julelys kaster et smukt skær over den historiske bymidte, kongens slot, boderne, butikkerne og den gamle Borgmestergård, mens juleindkøbene ordnes, æbleskiverne vendes og den julebryg prøvesmages. I det hele taget summer byen af liv, ligesom der igen skulle forberedes til kongens store julefest.

Julekuglen er produceret i et begrænset antal og er lavet af håndmalet glas.

Kuglen er udsolgt.

For yderligere oplysninger, kontakt Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef, VisitNyborg tlf. 63 33 80 92, e-mail: saha@nyborg.dk