Nyborg Fyn Danmark Julekugle 2018

Julekuglen 2018

Foto: VisitNyborg

I den gamle Kongeby Nyborg har forberedelserne til årets mange juleaktiviteter og det store julemarked været i gang længe. Traditionen tro præsenterer vi også dette års julekugle.

Borgmestergården i Nyborg som årets julekugle 2018

Tanken med designet af julekuglen har alle årene været, at man har kunne tage historien og stemningen med sig. Hver æske indeholder derfor også et lille kort med en lille historisk tekst om grafikken.

Julekuglen 2018 vender i år tilbage til udgangspunktet for den allerførste julekugle i 2012: Borgmestergården, der hvert år har julehygget, når der har været Jul i den gamle Kongeby. I år bliver det endda i helt nyrestaurerede og istandsatte historiske rammer. Den flot dekorerede julekugle viser Borgmestergården, anlagt i 1601 af  borgmester og storkøbmand Mads Lerche, og hans børn Jakob og Johanne, der voksede op her. Jakob og Johanne vil også være omdrejningspunktet i Borgmestergårdens nye udstillinger.

Restaureringen og udstillingerne er en vigtig del af verdensarvssatsningen i Nyborg og en afgørende del af levendegørelsen af historien og hele byrummet omkring Nyborg Slot, som er et enestående eksempel på en planlagt konge- og residensby på Reformationstiden. En tid, hvor kongen ofte holdt jul i Nyborg. Og derfor fejrer vi stadig Jul i den gamle Kongeby.

Julekuglen er produceret i et begrænset antal og er lavet af håndmalet glas.

Kuglen er udsolgt.

For yderligere oplysninger, kontakt Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef, VisitNyborg tlf. 63 33 80 92, e-mail: saha@nyborg.dk