Julekugle 2019

Julekuglen 2019

Foto: Nyborg Kommune

Julekuglen 2019 står i Dannebrogs tegn, da vi i år har fejret 800-året for Dannebrogs fald.

Dannebrog som årets julekugle 2019

Ifølge myten faldt Dannebrog ned fra himlen 15. juni 1219 under slaget ved Lyndanisse i Estland, hvor Kong Valdemar Sejr var på korstog.  Da danskerne var allermest trængte, rakte ærkebiskop Anders Sunesen hænderne i bøn mod himlen, og det røde flag med det hvide kors faldt ned fra himlen og danskerne sejrede efterfølgende. Det var den sejr, der også gav den danske Kong Valdemar tilnavnet ’Sejr’. Det var netop i hans regeringstid, at Nyborg Slot stod færdigt og blev en meget vigtig borg i det danske rige, hvorfra overfart og gennemfart på Storebælt nu kunne kontrolleres. I århundrederne efter har flere konger og dronninger haft residens på Nyborg Slot, hvor de ofte holdt jul. Og derfor fejrer vi stadig Jul i den gamle Kongeby.

Julekuglen er i handlen fra 29. november 2019 og kan købes hos VisitNyborg på Torvet, på Borgmestergården og i Osteboden/Fru Hansen.

Hvert eneste års julekugle bærer en karakteristisk detalje fra Nyborg og fortæller en særlig historie knyttet til fortællingen om Danmarks Riges Hjerte. Den historie er skrevet på en lille indlægsseddel. Historien er virkelig til at tage med sig og hænge på juletræet.

Fik du ikke købt julekuglen de foregående år, eksisterer der stadig eksemplarer fra årerne 2015, 2016 og 2017. Julekuglerne kan købes, så længe lager haves.

Prisen for julekuglen 2019, og kuglerne fra de tidligere år, er 125 kr. pr. stk.

For yderligere oplysninger, kontakt Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef, tlf. 6333 8092, e-mail: saha@nyborg.dk