Sprogø Nyborg gruppeture Valdemars Borg 2

Guidede gruppeture til Sprogø fra Nyborg for virksomheder, foreninger mv.

Foto: VisitNyborg / Jørgen Diswal
Aktiviteter
Turforslag
Tag på en gruppebustur til den normalt lukkede ø Sprogø i Storebælt. Igennem VisitNyborg, kan du blive skrevet på venteliste til din forening eller virksomheds egen "lukkede" Sprogøtur med bus og guide. Kontakt VisitNyborg for nærmere information. Betingelser og dette års priser finder du under "downloads" i menuen til højre. 
Adresse

Torvet 2B

5800 Nyborg

Sprogø - øen i centrum af Danmarkshistorien 

Tag på en gruppebustur til den normalt lukkede ø Sprogø i Storebælt. Igennem VisitNyborg, kan du blive skrevet på venteliste til din forening eller virksomheds egen "lukkede" Sprogøtur med bus og guide. Kontakt VisitNyborg for nærmere information. Betingelser og dette års priser finder du under "downloads" i menuen til højre. 


Velkommen til en eventyrlig dag på Sprogø. En enestående og fredet ø i centrum af mere end tusind års danmarkshistorie. Her er unik flora og fauna, historiske fortidsminder og moderne tekniske installationer.

Det er kun tilladt at besøge Sprogø via de ture VisitNyborg, siden 2001 har formidlet. Turene udbydes i et meget begrænset antal, og vi lægger vægt på at give dig en oplevelse ud over det sædvanlige. Du får fortalt, hvad der gør Sprogø unik, og vi giver dig forståelsen for, hvad der binder Nyborg og Sprogø sammen i centrum af danmarkshistorien.

Sprogø har igennem tiderne spillet en central rolle i danmarkshistorien. Lige fra Valdemars Borg blev anlagt på Sprogø som en del af Danmarks forsvar mod Venderne, til vore tiders transportkorridor via Storebæltsforbindelsen.

Centrum – eller hjertet - af det danske rige, er vitalt for forsyningen rundt i riget. Det er her alt passerer og sikrer livet i riget. Hjertet er ikke kun livsnerven, det er også den strategisk væsentligste del at beskytte. Alt dette ses netop med Storebæltsforbindelsen samt i Nyborg og på Sprogø med Valdemars Borg og Nyborg Slot.

Men ikke kun kongen på Nyborg Slot havde øje for Sprogøs fortræffeligheder. Grundet sin isolerede placering i Storebælt, har Sprogø givet liv til et helt enestående dyre- og planteliv, som ikke findes andre steder. Herudover har den danske stat brugt Sprogø til at adskille letfærdige og løsagtige piger og kvinder fra den anstændige del af befolkningen.

Sprogø var, er og vil altid være en central del af danmarkshistorien. Nu er det din tur til at opleve Sprogø og få denne eventyrlige historie fortalt.

Aflysning kan ske fra A/S Storebælts side. Læs turbetinelser. Ikke egnet for gangbesværede. For optagelse på venteliste/bestilling kontakt VisitNyborg.

 

Adresse

Torvet 2B

5800 Nyborg

Priser

Se aktuelle priser i menuen

null DKK

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNyborg / Nyborg Turistbureau