©  Foto:

Skulpturen Korskilden

Lyt til Kunsten er en lydfortælling om kunstværket Korskilden. Tag på oplevelse i denne og flere andre fortællinger i Nyborg.

På urnekirkegården på Nyborg Gamle Kirkegård risler vandet i en lille anlagt sø. I søen er der placeret flere store sten og et lille springvand, og en bronzeskulptur af en kvinde, der sidder og øser vand af søen. Hun sidder på det ene knæ og læner sig frem, mens hun strækker sin hånd ud. Hun har noget mildt, barmhjertigt og al-moderligt over sig, som om hun vil tilbyde trøst til de besøgende, der måtte have brug for det. Motivet henviser til en kvinde, der øser vand af en helbredende korskilde. Lyden af vandets rislen forstærker følelsen af, at dette rum ved søen, er et rum for trøst, ro og eftertanke.

Urnekirkegården er indviet i 1957 og skulpturen er skabt til stedet af billedhugger Gunnar Slot. Hans hustru har siddet model til skulpturen.

Gunnar Slot (1914-2002) var en fynsk billedhugger, født i Nyborg, hvor du kan opleve flere af hans værker. Ved indgangen til biblioteket ses en portrætbuste i bronze af borgmester Ludvig Hansen og sandstensskulpturen Solbad fra 1933 forestillende en liggende kvinde.