VisitNyborg
Nyborg Fyn Danmark Julekalender Tinkas Juleeventyr

Tinkas Juleeventyr

Vidste du, at der er scener fra Tinkas Juleeventyr, der er optaget i Nyborg? Læs videre og find ud af hvor.

Historien om Juleeventyret

Tinka er en nissepige, som bor i nissernes rige. Sammen med alle de andre unge nisser skal hun op til nissekongen for at modtage sin nisseamulet, der kan bevise om en nisse er ægte nisse - men noget går galt!

Ved en fejl ender Tinka i menneskenes verden, hvor hun møder menneskedrengen Lasse. Tinka og Lasse bliver gode venner, og de forsøger sammen at løse gåden om nissernes tabte magi, samt at finde svar på, hvorfor det er, at mennesker og nisser ikke har kendt til hinandens eksistens de sidste 100 år.

Tinkas Juleeventyr

Portalen mellem verdnerne

I julekalenderen rejser Tinka og Lasse gennem portalen mellem menneskes verden og nissernes verden flere gange. Søbreden, som fungerer som portal, finder du i Ørbæk i Nyborg Kommune - Det hedder Kobbermosen. Derfor var det en vigtigt filmlokation under optagelserne til Tinkas Juleeventyr.

Kobbermosen ligger tæt på Lykkesholm Slot og Magelund Voldsted. Kobbermosen ser du i julekalenderafsnit 1-6 og søbredden ved mosen ser du igen i afsnit 7, 15, 17, 20 og i juleaftensafsnittet den 24. december.

Du kan selv tage ud til Kobbermosen, men vi anbefaler, at du ikke prøver at tage til nissernes rige, da portalen er lukket igen efter optagelsernes til Tinkas Juleeventyr sluttede.

Find vej til Magelund Voldsted ved hjælp af kortet herunder.

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Magelundvej

5853

Koordinater

Længdegrad : 10.627842675847

Breddegrad : 55.242458128897