Nyborg Fyn Danmark Julekalender Tinkas Juleeventyr

Tinkas Juleeventyr

Foto: FilmFyn

Vidste du, at der er scener fra Tinkas Juleeventyr, der er optaget i omegnen af Nyborg? Læs med her og find ud af hvor.

Historien om Juleeventyret

Tinka er nissepige og bor med sin mor i nissernes rige. Sammen med de andre unge nisser skal hun op til nissekongen for at modtage sin nisseamulet, der kan bevise om man er en ægte nisse - men noget går galt! Tinka ender i menneskenes verden, hvor hun møder menneskedrengen, Lasse. Tinka og Lasse bliver gode venner, og sammen forsøger de at løse gåden om nissernes tabte magi, samt at finde svar på, hvorfor mennesker og nisser ikke har kendt til hinandens eksistens de seneste 100 år.

Tinkas Juleeventyr

Foto:FilmFyn

Portalen mellem de to verdener...

I julekalenderen rejser Tinka og Lasse via en magisk portal, der forbinder menneskenes og nissernes verdener. Søbreden, som fungerer som portal, findes i Ørbæk. Navnet på dette område er Kobbermosen. Området var det en vigtig filmlokation under optagelserne til Tinkas Juleeventyr. Kobbermosen ligger tæt på Lykkesholm Slot og Magelund Voldsted. Kobbermosen ser du i julekalenderafsnit 1-6 og Søbredden ved mosen ser du igen i afsnit 7, 15, 17, 20 og i juleaftensafsnittet den 24. december.

I skoven overfor Lykkesholm Slot...

I skoven overfor Lykkesholm Slot er portalen fra menneskenes verden indtil Nissernes Rige fra Tinka julekalenderne optaget. Portalen sikrer, at Lasse, Tinka og alle de andre mennesker og nisser kan besøge hinanden på kryds og tværs. Portalen er lavet med visuelle effekter på computer, men stedet ved søen findes i virkeligheden.

Tinka Julekalender blev også filmet ved Kobbermosen ved Lykkesholm Slot

Foto:24Copenhagen

Det er ikke nemt at finde, og filmholdet måtte transportere både skuespillere, filmfolk og udstyr ned til bredden på en ATV.

Det er et meget naturskønt område. Det er tilladt at gå tur i området, men slottet er privat område, hvor der ikke er offentlig adgang.

Du finder stedet, hvor scenerne med portalen er optaget, hvis du står ved vejen og går ned langs venstre side af søen. Cirka 100-200 meter inde er der et brandbælte af træer, og cirka her er scenerne optaget.