Juleønsket

Juleønsket

Foto: Per Arnesen, TV2

Juleønsket er optaget i Nyborg, og mange af scenerne, du ser i julekalenderen, kan du finde i virkeligheden.

Juleønsket er en ægte, nutidig julefortælling, der handler om 12-årige Julie, hvis største ønske er at holde juleaften sammen med hele sin familie. Både Julies mor og far skal arbejde juleaften, og Julies halvstoresøster skal holde jul med sin mor i Sverige. Julie siger sit ønske højt flere gange, fordi hun inderligt gerne vil have, at det skal gå i opfyldelse,

Englene i himlen hører Julies ønske, og den unge engel Rafi får til opgave at hjælpe Julie med at få sit ønske opfyldt - men hun må ikke vide, at han er en engel sendt for at hjælpe hende. Rafi tager derfor på en hemmelig mission til jorden for at hjælpe Julie, hvor han senere får hjælp af to vogterengle. Englene finder hurtigt ud af, at der er en gammel dæmon, der gør ophold i Nyborg, hvor Julie bor.

Juleønsket er optaget i Nyborg, og mange af de scener, du ser i julekalenderen, kan du også finde i virkeligheden.

Tag på julekalenderscenejagt i Nyborg

Du skal ikke langt rundt i Nyborg for at finde scenerne fra Juleønsket. Vi anbefaler, at du tager familien med og gør det til en hyggelig dag, hvor I kan tage billeder af de steder, hvor Julie, Willy og Rafi også er i julekalenderen. De fleste steder kan du finde i virkeligheden. Der er dog også nogle af scenerne, der er opsatte kulisser.

Her er din guide til scenerne.

Liste
Kort
Foto: Cosmo Film, Ian Hansen

Havnen ved færgegrillen

Færgegrillen er en kulisse fra julekalenderen, der ikke findes i virkeligheden. Du kan finde der, hvor Færgegrillen skulle have ligget ved tage til Knudshoved ved de gamle færgelejer til Storebæltsforbindelsen.

Læs mere
Foto: Cosmo Film, Ian Hansen

Julie og Willys huse

Det er muligt at finde både Julie og Willys huse på villavejene i Nyborg. Hvis du lægger vejen forbi, skal du huske på, at der bor helt almindelige familier i husene til daglig.

Læs mere
Foto: Cosmo Film, Ian Hansen

Skolen

Julie, Willy og Rafis skole hedder i virkeligheden Birkhovedskolen og ligger en kort gåtur fra Nyborg station og Nyborg centrum. Legepladsen på skolen er præcis den samme, som den legeplads der er i Juleønsket. Alle de scener, som er optaget indenfor på skolen, er også lokaler, der eksisterer i virkeligheden.

Læs mere
Foto: Cosmo Film, Ian Hansen

Skoven

Der er et par scener, der er optaget i Slipshavnsskoven. Skoven finder du mellem Slipshavn og Skt. Knuds Glofklub. Det er blandt andet her, at Rafi lander i første afsnit, hvor han ankommer til jorden. Det er også her, Julie og Rafi ser Gabi folde sine englevinger ud.

Læs mere
Nyborg Bibliotek
Foto: Mathias Lyngs

Nyborg Bibliotek

På Nyborg Bibliotek søger karakterne efter lokalhistorie, der kan hjælpe dem videre i deres færd på at bekæmpe dæmonen. Du kan besøge biblioteket og tage billeder samme steder, som du ser i julekalenderen.

Læs mere

Bagom Juleønsket

Juleønsket er er instrueret af Carsten Myllerup og produceret for TV2 af Cosmo Film.

Knudshoved

Der, hvor Færgegrillen er placeret i Juleønsket, er ved det gamle færgeleje ved Knudshoved, hvor der engang sejlede færger mellem Fyn og Sjælland.

Færgegrillen er computeranimeret, så derfor findes den ikke i virkeligheden på Knudshoved. Dog er stedet oplagt til en fantastisk naturoplevelse.

Bliv inspireret her.