Lystfiskeri

Foto: Michael Grønnemose

Find din fiskeplads på Østfyn lige her.

Storebælt er rig på fisk, og der er mange muligheder for at gøre en god fangst. Sammen med Havørred Fyn præsenterer vi Nordeuropas måske suverænt bedste fiskevande efter havørreder: Kysterne på Fyn og øerne byder ganske enkelt på unikt fiskeri efter havørreder. Du finder her det du har brug for til din fisketur - ligefra oversigter over fiskepladser til guider du kan booke for at fuldende din fisketur.

Havørred fiskepladser

Storebæltskysten fra Svendborg i syd og videre nordpå forbi Nyborg, kaster mange gode fisk af sig. Disse fisk stammer fra de talrige fine og små ørredvandløb, som løber ud på kysterne. Efter omfattende vandløbsrestaureringer huser disse vandløb i dag så robuste ørredbestande, at der ikke udsættes fisk. Så på Storebæltskysten er der som oftest tale om vildfisk. En af fiskepladserne nær Nyborg er Knudshoved (Fyrvej og Slipshavnsvej), som er kendt for sit natfiskeri om sommeren.

Er du til fiskeri efter fladfisk, torsk, markrel, hornfisk eller noget helt femte, så kan du leje en båd eller f.eks. tage opstilling i området ved Knudshoveds gamle færgehavn og Storebæltsbroen. Bropillerne, havnebassin og kyst giver fiskene optimale livsbetingelser, og havmiljøet er igennem mange år konstant blevet bedre og bedre, hvilket har medført flere og flere fisk. 

Som noget ganske unikt, tilbyder Nyborg også fiskeri i udvalgte dele af voldgravssystemet. Dette benyttes især af børn på ferie i Nyborg, men bruges også af sportsfiskere til gedde-konkurrencer mv.

Vil du leje en båd eller fiske i vores historiske voldgrav?

Find alt hvad du skal bruge her.

Du kan købe et fisketegn på www.fisketegn.dk.