Nyborg Fyn Danmark Danehof

Danehof søger foreninger til opgaver

11.5.2022
Foto: Østfyns Museer

Middelalderfestival, der finder sted i august 2022, udbyder opgaver, som kan støtte det lokale foreningsliv – ansøgningsfrist i juni.

Danehof er på få år blevet en stor middelalderfestival med mange nationale og internationale aktører, som over en weekend forvandler Nyborg til en levende middelalderby med boder, turneringer, leg, gøgl, musik og meget mere. 

Det kræver stort arbejde og koordinering at få en festival på denne størrelse til at fungere. Der er mange opgaver, og derfor håber Østfyns Museer, at foreningslivet vil gribe opgaverne og på den måde blive en del af festivalen.

”Det betyder meget for Østfyns Museer, at Danehof er en begivenhed, som Nyborg og nyborgenserne støtter, men vi vil også gerne støtte den anden vej. Derfor udbyder vi opgaver til de lokaler foreninger og idrætsklubber, som for et honorar til den fælles kasse skal hjælpe os med at sikre, at Danehof fungerer på alle niveauer”, siger leder af Nyborg Slot, museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen.

De jobs, som Østfyns Museer udbyder, er: Hjælp til at tjekke billetter, sørge for at toiletterne og pusleteltet ”The royal Ammer” er rene på alle tre festivaldage, rengøring af selve torvet efter Danehof eller opsætning af midterbarriere på turneringsbanen én gang dagligt. Opgaverne er af forskellig varighed og aflønnes derfor forskelligt.

Det er projektmedarbejder Birgit Toft, som koordinerer de forskellige foreningsjobs, og som er klar til at modtage ansøgninger inden 12. juni 2022. Den 24. juni uddeles opgaverne. Hver forening kan alene søge om at påtage sig én af opgaverne. Løn udbetales efter afholdelse af Danehof.

Fakta:

Danehof afholdes den 12.-14. august 2022.
Åbningstider: Fredag kl. 14-19, lørdag kl. 10-19 og søndag kl. 10-16. OBS: På havnen vil Gøglerens Lejr have åben til kl. 22 fredag og lørdag.