Danehof middelalderfestival

Danehof tilbage i stærk form

25.8.2022
Foto: Ard Jonsgma

I august 2022 løb Danehof af stablen i Nyborg. Større end nogensinde og med mere solskin end nogensinde før. Efter to års aflysninger er Danehof tilbage i stærk form og med store ambitioner.

Selv om Danehof i de to seneste år har været aflyst på grund af corona-pandemien og er blevet udskudt til august på grund af Tour de France, var opbakningen fra publikum til den historiske festival lige så stor som i årene før corona. 30.000 gæster vurderes at have besøgt Nyborg for at deltage i et Danehof, der i år var større end nogensinde.

Festivalen startede allerede fredag, og der var aktiviteter og oplevelsesområder på både Havnen, i handelsgaderne, på Torvet, på Volden, Borgmestergården, kirken, biblioteket og på Den Grønne. Eneste stille plet i byen var faktisk Nyborg Slot, som ellers spiller en central rolle i Danehof-historien. Men som bekendt af Slotsholmen endnu byggeplads.

På Østfyns Museer er man glade og taknemmelig for det vellykkede Danehof:
”Mere end nogensinde før var der en stemning af middelalder i gaderne, og det lykkedes at få rammesat og formidlet historien om Danehoffet – ikke mindst takket være den stærke opbakning fra de mange frivillige og aktører både fra Nyborg og fra resten af landet og udlandet”, siger Mette Ladegaard Thøgersen, der er leder af Nyborg Slot og Kulturhistorie ved Østfyns Museer.

Også på Visit Nyborg er der stor tilfredshed opbakning fra danske og udenlandske gæster til publikum:
”Vi har aldrig tidligere haft så mange internationale gæster til et Danehof. Jeg vil gerne sende en stor tak til de mange gæster fra ind- og udland, der kom forbi og bakkede op om festivalen. Til sammen gjorde vi Danehof til ikke bare en stor begivenhed, men en fest!”, udtaler Sanne Andresen, der er turistchef i Visit Nyborg.

Allerede nu går planlægningen af næste års Danehof i gang, og datoerne er allerede sat. Det bliver 30. juni til 2. juli 2023. På Facebook har mere end 250 i skrivende stund allerede meldt deres interesse.

På Facebook er der i øvrigt rig mulighed for at se billeder og videoer fra årets Danehof