Luka fra Danehof

Luka er Danehofs yngste kongelige

18.6.2022
Foto: Østfyns Museer

Otte-årig prøver skuespillerdrømme af ved middelaldermarked i Nyborg i august. Luka skal nemlig være tronfølgeren Erik Menved for en weekend.

Når Danehof 2022 fylder Nyborg i weekenden 12.-14. august 2022, får Luka Limkilde Petersen en hovedrolle. Han skal spille rollen som kongesønnen Erik Menved, der følges med sin far og mor – kong Erik Klipping og dronning Agnes – ind i Nyborg. Når de ankommer i hestevogn, sætter det gang i festlighederne under den store middelalderfestival.

”Jeg glæder mig, for det er bare sjovt at spille teater, siger otte-årige Luka, der til dagligt går i 1. klasse på Hunderupskolen i Odense.

Luka har allerede prøvet tøjet, som var højeste mode for tronarvinger i 1280’erne.

Der er guldtråde i dragten, og det regnede Luka også med, at der ville være.

”Jeg ved, at prinsen blev konge allerede som 12-årig, fordi hans far blev dræbt i en stald, men jeg kan ikke helt forestille mig, hvordan det er at være konge”, siger Luka, mens hans mor, Mette, korrigerer ham om mordet på kong Erik Klipping: ”Prinsens far blev dræbt i en lade”, siger hun.

Luka spiller håndbold, men en gang om ugen går han til teater på Teaterskolen Toppen i Odense. Her har han skullet spille en soldat, men han kan lige så godt lide rollespilsøvelserne.

Derhjemme efter skole kan han også godt finde på at lege teater sammen med sin mor og sin nye hund, der hedder Arthur.

Luka går snart i vinketræning, så han er klar til at vinke som en rigtig kongesøn fra hestevognen til dig, der dukker op i Nyborg for at se ham som Erik Menved ved Danehof 2022. Til den tid får Luka Limkilde Petersen ikke lov at stå alene på Torvet foran Nyborg Slot, for da vil han sidde sammen med sine rollespils-forældre, omgivet af flere vagter.