Udsigt til sneklædt julemarked i den gamle Kongeby, Nyborg

Boder revet væk: Julemarkedet er totalt udsolgt

23.11.2023
Foto: Johnny Wichmann

Julemarkedet til jul i den gamle Kongeby i Nyborg er et af vinterens store højdepunkter på Østfyn. Her kan alle besøgende gå på opdagelse i boderne og hygge sig med masser af underholdning for store og små. I år er ingen undtagelse, og der bliver faktisk mere af det hele.

Når der i år er julemarked for 11. gang i Nyborg, bliver de mange besøgende mødt af et julemarked uden en eneste tom bod - endda med endnu flere boder end tidligere år. Siden der blev åbnet for tilmeldingen, har der været stor efterspørgsel og flere på venteliste. Interessen har været så stor, at det traditionsrige julemarked i år er udvidet med to madboder og tre boder mere end tidligere år, fortæller eventmanager i VisitNyborg Maria Dam.

"I år har vi oplevet en meget stor interesse, og i skrivende stund er der en venteliste på flere interesserede bodholdere. Det er første gang, vi har oplevet dette, og det er vi selvfølgelig meget stolte af", fortæller eventmanageren og uddyber:

– For os er det vigtigt at yde værtskab i verdensklasse og selvom vi har ansvaret for at skabe stemningsfulde rammer, er det nu bodholderne, der sætter prikken over i’et med de smukke pyntede boder og spændende varer, hvor meget er hjemmelavet. Med denne store efterspørgsel fra bodholdere mærker vi, at bodholderne nyder at komme på julemarkedet, og det værner vi utroligt meget om.

Det er ikke kun på Torvet, at boderne er udsolgte. Også Borgmestergården jubler, hvor alle 22 boder på Kunsthåndværkstedet er booket. Her kan de julebesøgende se frem til at møde Nyborgs lokale kunsthåndværkere og fødevareproducenter, og være med til de levende værksteder.

Sanne Hoffensetz Andresen, leder af sekretariatet for Kultur, Fritid og Turisme i Nyborg Kommune, er meget begejstret for årets julemarked og interessen for at komme til julemarkedet – både som bodholder og besøgende.

"Det er dejligt, at vi kan melde alle boder udsolgt og endda med flere bodholdere på venteliste. Det giver os et klart signal om, at de indsatser og den udvikling, vi gennem årerne har haft fokus på, har været de rigtige. Udgangspunktet har været at skabe et nutidigt julemarked, der er en konge værdig med afsæt i Nyborg historie", siger Sanne Hoffensetz Andresen og tilføjer:

– Derudover er det også utrolig vigtig for markedet, at langt størstedelen af udvalget i boderne både er lokalt producerede varer eller ligefrem hjemmelavede varer. På den måde kan julemarkedet bare ikke blive mere autentisk, og det er noget af det, som vi vil holde fast i, og som vi kan se år efter år også tiltrækker flere gæster.

Ny underholdning på programmet
Som altid kan de mange besøgende se frem til et julemarked med masser af spændende underholdning for hele familien. I år kan man glæde sig til velkendte publikumsfavoritter som gåseparade og de magiske væsner, der går rundt og spreder julemagi på julemarkedet, men også til helt ny underholdning med blandt andet ildshow og groovy julemusik.

Du kan besøge julemarkedet til Jul i den gamle Kongeby 2.-3. og 9.-10. december i Nyborg. Du finder mere information om julemarkedet her.

Har du nogle spørgsmål?

Hvis du gerne vil have uddybet nogle tal eller informationer omkring julemarkedet eller har kommentarer til ovenstående, så fang Maria eller Sanne på mail eller telefon.

Maria Dam

Eventmanager

mrda@nyborg.dk

Sanne Hoffensetz Andresen

Leder af sekretariatet for Kultur, Fritid og Turisme

saha@nyborg.dk