©  Foto:

Anders Draghes Gaard i Nyborg

Et tidligere hus på grunden var ejet af Anders Draghe – deraf navnet. I 1483 solgte han det til kong Hans’ dronning Christine. Det nuværende forhus i to etager er bygget o. 1800. Ejendommen blev i 1761 købt af faderen til den senere apoteker Johan Peter Rieffesthals.

6 Anders Draghes Gaard, Kongegade 24

Et tidligere hus på grunden var ejet af Anders Draghe – deraf navnet. I 1483 solgte han det til kong Hans’ dronning Christine. Det nuværende forhus i to etager er bygget o. 1800. Ejendommen blev i 1761 købt af faderen til den senere apoteker Johan Peter Rieffesthals.

Efter branden i 1797 opførtes bygningen af hvide kridtsten fra Stevns. Disse sten blev skænket til byen og kan endnu ses på bagsiden, mens gadesiden er pudset. Facaden er smykket med fire etruskiske pilastre, der afsluttes med guirlander. Bygmesteren er ukendt, men Johan Rieffesthals fader fik sin farmaceut-uddannelse i Odense hos en apoteker Westen, der var gudfader til Nyborgs kendte bygmester, Johan Jakob Encke. Sidstnævnte kan have været indblandet i byggeriet.

Dele af bygningen rummer i dag Østfyns Kunstforenings udstillinger