Tag jernhesten gennem Reformationen

Tag cyklen til Reformationen på skønne Østfyn. Kør på opdagelse i maleriske landskaber og få et fantastisk indblik i historien. 

Hop på cyklen og oplev Reformationen på det skønne Østfyn

I 2017 var det 500 år siden, munken Martin Luther startede Reformationen i Tyskland. Det gav dønninger - også på Østfyn, hvor den kongelige residensby Nyborg lå i centrum af de dramatiske begivenheder.

Tag med Østfyns Museer rundt i Reformationen på Østfyn, og nyd de bølgende og smukke landskaber på to forskellige Reformationscykelruter. Fra hellige, katolske relikvier i sognekirker over prægtige herregårde til kongemagtens centrum i Nyborg - den første, danske reformationshovedstad - med Nyborg Slot som udgangspunkt for Christian 3.'s nye protestantiske rige.

Østfyns Museer har udgivet dette særlige rutekort med cykelruterne og en historisk beskrivelse af samtlige rutepunkter. Det hele er afmærket med GPS-koordinater på kortet, så det er nemt at finde vej. 

Kør på opdagelse i maleriske landskaber, og få et fantastisk indblik i historien på en sjov og sund måde!

Ruterne tager dig rundt til steder som Nyborg, Øksendrup, Svindinge, Regisse Kilde, Hesselagergaard, Holckenhavn, Drigstrup, Mesinge, Kerteminde og Birkende.

OBS: Vær opmærksom på, at det kort du downloader/bestiller, det anvender en del større landeveje. Det har gjort ruten kortere men mere trafikeret. I det interaktive kort her på siden, har VisitNyborg tilpasset ruten til de officielle cykelruter. Dermed er ruten her længere men mindre trafikeret. Du kan ved at klikke på ikonet til venstre for kortets titel længere oppe på siden selv tilpasse din rute i længde og indhold, hvis du fx ønsker en kortere cykelrute eller vil vi hvad du ser på din cykeltur udover de mange historiske steder der har forbindelse til Reformationen. 

VisitNyborg ønsker dig god cykeltur på cykelruten om Reformationen for 500 år siden.