Tag_jernhesten_gennem_reformationen_nyborg_cykelrute_christian_2_hest

Tag jernhesten gennem Reformationen

Foto: Østfyns Museer
Aktiviteter
Turforslag
Tag på en cykeltur gennem reformationen - Følg cykel ruterne der er lavet i forbindelse med Nyborgs reformations jubilæet. 
Adresse

Gl Torv 1

5800 Nyborg

Kontakt

E-mail:visitnyborg@nyborg.dk

Telefon:+45 63 33 80 90

Hop på cyklen og oplev Reformationen på det skønne Østfyn

I 2017 er det 500 år siden, munken Martin Luther startede Reformationen i Tyskland. Det gav dønninger - også på Østfyn, hvor den kongelige residensby Nyborg lå i centrum af de dramatiske begivenheder.

Tag med Østfyns Museer rundt i Reformationen på Østfyn, og nyd de bølgende og smukke landskaber på to forskellige Reformationscykelruter. Fra hellige, katolske relikvier i sognekirker over prægtige herregårde til kongemagtens centrum i Nyborg - den første, danske reformationshovedstad - med Nyborg Slot som udgangspunkt for Christian 3.'s nye protestantiske rige.

Østfyns Museer har udgivet dette særlige rutekort med cykelruterne og en historisk beskrivelse af samtlige rutepunkter. Det hele er afmærket med GPS-koordinater på kortet, så det er nemt at finde vej. 

Kør på opdagelse i maleriske landskaber, og få et fantastisk indblik i historien på en sjov og sund måde!

Ruterne tager dig rundt til steder som Nyborg, Øksendrup, Svindinge, Regisse Kilde, Hesselagergaard, Holckenhavn, Drigstrup, Mesinge, Kerteminde og Birkende.

Adresse

Gl Torv 1

5800 Nyborg

Facilities

For hele familien

Naturoplevelser

Kultur og historie

Fred og fordybelse  

Cykelture

Vandreture

Opdateret af:
VisitNyborg / Nyborg Turistbureau