Dronning Margrete 1. og sønnen Oluf ankommer på Lisa von Lübeck

Danehof 2023 er i gang

30.6.2023
Foto: Mette Ditmarsen

Danehof 2023 er i gang! Margrete 1. anløb Nyborg Havn med sin søn, den vordende Kong Oluf, ved sin side, og erklærede årets Danehof for åbent. Hundredvis af tilskuere fulgte med fra havnen, da den store karavel anløb.

Margrete 1. og sønnen ankom til Danehof med træskibet Lisa von Lübeck
Danehof blev erklæret åbent på Kongens Skibsbro, da regenterne trådte i land efter en sejltur over Storebælt med Lisa von Lübeck. Ombord var ikke bare Dronning Margrete den 1. og hendes søn, men også et større følge af hoffolk og hirdmænd. På havnen blev de taget imod af publikum, hvoraf mange selv var iklædt historiske dragter, og nogle endda var til hest.

Fra borde steg Dronningen og hendes nærmeste op i den ventende Fruervogn for at blive ført til slottet, og snart rullede det gevaldige, årlige Danehof-optog af soldater, riddere til hest, spillemænd, hunde og godtfolk gennem hele byen.

Det centrale Nyborg er forvandlet til en levende middelalderby. Telte er skudt op langs voldgraven og på voldene, og på Torvet er den kongelige turneringsbane blev anlagt. Fra madboderne dufter der lifligt af bål og mad.

Det er første dag af Danehof 2023. Solen skinner fra en let overskyet himmel, og temperaturen er dejligt behagelig. I Nyborg har hundreder af middelalderaktører, frivillige, handlende og museums- og turistfolk sørget for, at byen viser sig fra sin allerbedste side, at der er masser at opleve for alle aldre og enhver smag.

Danehof fortsætter hele weekenden til og med søndag den 2. juli. Oplev ridderturneringer, gøglershows, musik og masser af historisk stemning. Der er fri entré, fri parkering og rabat på offentlig transport.

Find programmet for Danehof 2023 her: