Salling Fonden donerer til de frivillige kræfter under Danehof 2024 i Nyborg

Salling Fonden hjælper med forplejningen af frivillige til Danehof

6.6.2024
Foto: Østfyns Museer

Gavekort til Føtex i Nyborg er målrettet de mange frivillige, der knokler løs for at skabe en fantastisk middelalderfestival for både gæster, borgere og aktører.

Når Danehof løber af stablen den første weekend i juli, er mere end 100 frivillige klar til at gøre en kæmpe indsats for at skabe en særlig oplevelse for festivalens mange besøgende. De frivillige løfter mange forskellige opgaver så som: Optog, gadespil, billetkontrol, oprydning, hjælp med dragter, bygning af turneringsbanen og meget, meget mere. Det er er klart, at uden de frivillige ville der ikke være noget Danehof.

Derfor er det også med stor glæde, at Danehof har modtaget støtte til netop de frivilliges forplejning af Salling Fonden. Støtten er et gavekort på 5000 kr. til indkøb af dagligvarer i Føtex i Nyborg.

”Vi er glade for at kunne understøtte alle de frivillige kræfter i Nyborg, der knokler løs for at få det hele til at lykkes til Danehof. Uden dem ville sådan et event ikke være muligt. Det er imponerende, at der er så mange gode foreninger her i byen med så mange frivillige, og vi vil gerne anerkende den mangfoldighed og det sammenhold, der skabes blandt de frivillige, og den store opgave de løfter i fællesskab,” siger Steffen Bech, varehuschef i Føtex Nyborg.

Koordinator for de frivillige til Danehof, museumsinspektør Ditte Villebro Larsen, siger:

”Danehof er et meget stort event, hvor mange af byens borgere er involverede på enten den ene eller den anden måde. Og rigtig mange har påtaget sig rollen som frivillig for at hjælpe med at få alle hjulene til at dreje i det store maskineri som en 3-dages middelalderfestival er. Derfor er vi meget taknemmelige for, at Salling Fonden sætter fokus på de frivillige med den flotte støtte.”

Hvad de 5000 kr. helt præcis bliver brugt på vides endnu ikke, det afgøres tættere på Danehof.

”Vi har allieret os med Gitte Poulsen, der står for Kaffehuset på Johannes Larsen Museet. Gitte skal både koordinere og lave mad til de frivillige i løbet af festivalen, og det er derfor Gitte, der beslutter, hvordan vi bruger gavekortet bedst. Det vigtigste er, at det er med til at give de frivillige en god oplevelse,” slutter Ditte Villebro Larsen.

Om Danehof middelalderfestival
At holde Danehof i Nyborg bygger på en 800 år gammel tradition. Fra midten af 1200-tallet mødtes det danske parlament på Nyborg Slot til det, der fra 1300-tallet blev kaldt “Danehof”. Adskillige vigtige begivenheder fandt sted ved Danehoffet i Nyborg: Valg af tronarvinger, vedtagelse af håndfæstninger, domme over kongemordere og meget mere, der har betydning for, hvordan Danmark ser ud i dag.

Den første weekend i juli afholdes en moderne version af Danehof – et middelaldermarked i verdensklasse, der strækker sig over tre dage. Her kan man opleve fyrige stridsheste, riddere i skinnende rustninger, autentisk markedsstemning, udsøgte smagsoplevelser, historisk musik og masser af gøgl og underholdning alle dage.

I år finder Danehof sted 5. - 7. juli 2024.

Læs mere om Danehof – en middelalderfestival i verdensklasse her, hvor du også finder det fulde program.

Har du nogle spørgsmål?

Hvis du gerne vil have uddybet nogle informationer omkring de frivillige til Danehof eller har kommentarer til ovenstående, så fang Ditte på mail eller telefon.

Ditte Larsen fra Østfyns Museer

Museumsinspektør

danehof@nyborg.dk