Forslag til en grønnere ferie

Foto: VisitNyborg

Hos VisitNyborg synes vi, at det er vigtigt at alle gør sit for at rejse mere bæredygtigt. Når det er sagt, så mener vi bestemt også, at man sagtens kan kombinere de grønne(re) valg med velvære, afslapning og spændende oplevelser. Læs med her og få nogle af vores forslag og idéer. 

Du kan sove både godt og miljørigtigt, når du benytter dig af et af strandhotellerne i Nyborg. Hotel Hesselet, Nyborg Strand og Storebælt Sinatur Hotel & Konference er alle tre certificerede med Green Key, som er en selvstændig international mærkningsordning, der gør det lettere for dig at passe på miljøet imens at du er på ferie - uden at det går ud over din oplevelse. 

Der kan opleves kunst i naturen i form af store badebolde ved stranden i Nyborg
Magelund Voldsted

OPLEVELSER UDENFOR

Ole Skovsbøll
Foto:VisitNyborg&Els Production

I Nyborg og omegn finder du en masse natursmukke omgivelser med spændende oplevelser for alle aldre. Der er også rig mulighed for at kombinere oplevelserne udenfor med både kunst og historiefortællinger. 

Nyborg Fyn Danmark Nyborg Destilleri Restaurant Remisen
Mad og fokus på økologi

ØKOLOGISK SPISE

Foto:Nyborg Destilleri Restaurant Remisen&Nyborg Destilleri

Økologi er på dagsordenen hos nogle af Nyborgs spisesteder. De har sågar gjort sig fortjent til de økologiske spisemærker, som findes i henholdsvis guld, sølv eller bronze. Spisemærkerne indikerer, at der bruges mellem 30 til 100 procent økologiske råvarer i madlavningen til gæsterne. For en mere specifik beskrivelse kan du klikke på stederne nedenfor og læse mere.

Nyborg Fyn Danmark Cykel i toget DSB
Cykling

TRANSPORT TIL OG FRA NYBORG

DSB
Foto:DSB&VisitNyborg

Hos VisitNyborg synes vi, at en cykelferie i Nyborg og på Østfyn er helt oplagt. Du kan leje en cykel hos VisitNyborg på Torvet 2B, og du kan også få både cykelhjelm og cykeltaske med på turen (OBS! Cykler og tilbehør skal forudbestilles i perioden oktober til maj). Derudover foreslår vi, at man benytter sig af de offentlige transporttilbud såsom bus og tog.

TA' ELBILEN

ChargeFinder
Foto:ChargeFinder&VisitNyborg

Tag el- eller hybridbilen til Nyborg. Vi har et stort udbud af forskellige typer ladestationer i Nyborg Kommune. 

KØB OG SMAG LOKAL ØKOLOGI

Foto:Rosilde Højgaard&Rosilde Højgaard

Gårdbutikker forbinder mange af os med grøntsager og frugt. Men det er også andre ting, såsom honning, marmelade, vin, øl, kød og så videre. I Nyborg og omegn er vi ret stolte af, at størstedelen af vores gårdbutikker går højt op i økologi. Dét at drive et økologisk landbrug bygger grundlæggende på idéen om bæredygtighed, da det i høj grad handler om hensynsfuld omgang med jorden, vandet og luften.

Download GPX-filer af cykel- og vandreruter i Nyborg til din smartphone

FIND DIN TURISTINFORMATION ONLINE

Foto:Henrik Christoffersen-Thorsen

Vi har sørget for, at du stort set altid kan finde den ønskede information digitalt. Vi synes nemlig, at det er en god idé at spare på papiret hvor man kan. Vidste du for eksempel, at du kunne læse hele turistguiden online? Eller at mange af vores vandre- og cykelruter kan downloades som GPX-filer? 

GENBRUG, GENBRUG, GENBRUG

Foto:rodekorsnyborgorbaek&rodekorsnyborgorbaek

Ved at genbruge forskellige produkter og tøj, så hjælper vi med at bevare miljøet. Vi har en del genbrugsbutikker i Nyborg, som sælger alt fra tøj til møbler.