©  Foto:

Shelter ved Plantagen v. Slipshavn

Overnat bynært og alligevel midt i et Natura2000-reservat, hvor fjorden og byens liv smelter sammen.

Ud til Nyborg Fjord på Knudshovedhalvøen ved Slipshavn finder du denne bynære shelterplads. Tæt på Nyborgs pulserende liv og trafik, men alligevel med en skøn udsigt ud over Nyborg Fjord mod syd, så du er tæt på alt. Shelterpladsen ligger i Plantagen - en mindre skov - som grænser op til fjorden. Pladsen ligger ved en smal strand, hvor der er mulighed for at bade. Hele fjorden har dog en dyndet fjordbund. Til gengæld finder du nogle af Fyns bedste sandstrande inden for få km, herunder også Fyns bredeste sandstrand. 

Shelterpladsen består af to sheltere af typen "Skrubbe", hvor der er plads til to personer i hver. Der er bålplads med fastmonteret grillrist på pladsen. Brænde medbringer du selv.

Sejler du hertil i kajak kan du trække kajakkerne op på strandbredden få meter fra shelterne. Tilsvarende løber "Naturstien til Slipshavn" - en gammel kirkesti - lige forbi pladsen, så adgang til fods eller på cykel er ligeledes let. 

Hele Knudshoved- og Slipshavnhalvøen er kendt for sine mange fiskepladser, så her er rig mulighed for at fiske fra mange forskellige lokationer i umiddelbar nærhed af pladsen. Området ligger også i det fredede Natura2000-område, hvor især Knudshoved er en naturoplevelse i sig selv, der udgør et yndet raste- og yngleområde for fugle. Du må heller ikke snyde dig selv for udsigtsplateauet under Storebæltsbroen eller udsigten fra klinterne ved Knudshovedfyret og det gamle Knaldfyr. 

Som en bynær shelterplads, er du ude i naturen og alligevel tæt på alting. Du går ikke langt fra centrum af kongebyen Nyborg, og det er ligeledes den shelterplads, der ligger tættest på fx Nyborg Station. Den nærliggende havn i Nyborg Fjord giver også mulighed for at følge et aktivt liv på fjorden, hvor du kan opleve skibe i alle størrelser. 

Shelterpladsen i Plantagen ved Slipshavn indgår i shelterkonceptet Blå Støttepunkter, der er opført med LAG-midler – statslige tilskudspuljer til landdistriktsudvikling. Disse sheltere er placeret kystnært, så du kan overnatte i sheltere hele vejen rundt om Fyn. Shelterpladsen varetages og vedligeholdes af Nyborg Kommune. 

Du kan læse mere og booke plads på denne shelterplads via linket eller hjemmesiden bookenshelter.dk