Lyt til Kunsten

Foto: Lyt til Kunsten

Med Lyt til Kunsten i Nyborg får du en lokal lydoplevelse, der tager dig med ind i kunstens verden, mens du står der.

Overalt på Fyn findes smukke og unikke kunstværker. De gemmer alle på gode fortællinger om tiden, de blev skabt, tankerne bag og ikke mindst historien de hver især fortæller. Lyt til Kunsten giver dig muligheden for at høre mere om de kunstværker, du kan finde på Fyn og ikke mindst i Nyborg! Med Lyt til Kunsten får du en lydoplevelse, der tager dig med ind i kunstværkets fortælling. Lydoptagelserne kan du lytte til, mens du står og kigger på kunstværket, så du får en intim og kulturel oplevelse ud over det sædvanlige.

Download appen Vizgu eller find lydfortællingerne på www.lyttilkunsten.dk - og lyt til kunsten med det samme.

Rigtig god fornøjelse!

Find kunsten her

Her kan du finde kunstværker og skulpturer i Nyborg. Du kan besøge de forskellige kunstværker på en gåtur og lytte til lydfortællingerne, når du står ved dem.

Liste
Kort
Badebolde - Lyt til Kunsten
Foto: Lyt til Kunsten

Badebolde

De karakteristiske badebolde har stået på græsplænen foran Nyborg Strand siden 1991 og er af den lokale kunstner Ole Skovsbøll. Værket indbyder til kreativitet og leg på stranden. De er lavet af genanvendte, runde olietanke i glasfiber, som er malet, så de ligner store badebolde. I dag er kunstværket blevet et vartegn for området ved Strandhotellerne.

Læs mere
Den med fisken - Lyt til Kunsten
Foto: Lyt til Kunsten

Den med fisken

Ved et hjørne af voldgraven tæt på Havnegade og Adelgade finder du den store, rustrøde skulptur med navnet Den med Fisken af kunstneren Harvey Martin fra 1997. Ved første øjekast kan det være svært at finde ud af, hvad skulpturen egentlig forestiller. Dog kan titlen afsløre, at det måske er en mand, der står med anstrengelse har fat i en stor fisk.

Læs mere
Forsavn - Lyt til Kunsten
Foto: Lyt til Kunsten

Forsavn

På den historiske anløbsbro Kongens Skibsbro finder du skulpturen Forsavn fra 2018 af kunstneren Lars Abrahamsen. Den mørke skulptur kan flere forskellige ting – måske ser du en ubåd eller en spækhugger- det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du ser. Værket er et mindesmærke for de 35 søfolk fra Nyborg, der omkom i tjenesten under Anden Verdenskrig.

Læs mere
Innocentia - Lyt til Kunsten
Foto: Lyt til Kunsten

Innocentia

Med Nyborg Slot i baggrunden på græsset ved Nyborg Bibliotek ser du bronzeskulpturen Innocentia af Carl Aasleff fra 1990. Innocentia betyder uskylden, og skulpturen er af en nøgen kvinde på stadiet overgangen mellem pige og ung kvinde. Hun fremstår dermed uskyldig, uvidende og sårbar som et barn, der endnu ikke helt er trådt ind i voksenlivet endnu.

Læs mere
Korskilden - Lyt til Kunsten
Foto: Lyt til Kunsten

Korskilden

Nyborgs Gamle Kirkegård sidder en kvinde på det ene knæ og rækker hånden frem mod den lille sø foran hende. Bronzeskulpturen er skabt af kunstneren Gunnar Slot i 1957. Kvindens statur er fredelig og mild. Hun udstråler godhed, åbenhed og fred på kirkegården. Kunstværket forstærker følelsen af, at rummet her er skabt til eftertanke og trøst.

Læs mere
Solbad - Lyt til Kunsten
Foto: Lyt til Kunsten

Solbad

Skulpturen Solbad blev skabt af Gunnar Slot i 1933. Sandstensskulpturen af den nøgne, unge kvinde finder du til venstre for indgangen til Nyborg Bibliotek. Den har været opstillet mange forskellige steder i Nyborg, men har også gentagende gange været offer for hærværk. Kvinden har både fået benene hugget af og har været smidt en tur i Storebælt.

Læs mere
Opstandelsesruden - Lyt til Kunsten
Foto: Lyt til Kunsten

Opstandelsesruden

Over alteret i Vor Frue Kirke i Nyborg finder du en smukt glasmosaikrude. Kunstværket blev til i 2015 af Maja Lisa Engelhardt. Kunstværket er skabt til kirken. Udover ruden er Maja Lisa Engelhardt også kunstneren bag alterets gyldne livstræskors i 2011. Begge kunstværker passer smukt ind kirkens øvrige udsmykning på trods af, at kunstværkerne er af nyere dato.

Læs mere
Pigen der sætter sit hår - Lyt til Kunsten
Foto: Lyt til Kunsten

Pigen der sætter sit hår

Skulpturen viser en nøgen kvinde, der er i færd med at sætte sit hår. Hun en voksen kvinde, som er afslappet i sin statur og viser ikke blufærdighed, hun står fordybet i tanker. Povl Søndergaard skabte denne naturalistiske bronzefigur i 1931. Du finder skulpturen ved Hotel Nyborg Strand.

Læs mere