Nyborg Fyn Danmark Julekugler Jul i den gamle Kongeby

Julekuglerne fra Jul i den gamle Kongeby

Foto: VisitNyborg

I den gamle Kongeby Nyborg har forberedelserne til årets mange juleaktiviteter og det store julemarked været i gang længe. Traditionen tro præsenterer vi også dette års julekugle ved juletræets tænding den 29. november.

Læs historien bag hver enkelt kugle her

Vores håndmalede julekugler rummer alle en historie fra Nyborg. 

Julekuglen 2019

Julekuglen 2019 står i Dannebrogs tegn, da vi i år har fejret 800-året for Dannebrogs fald.

Julekuglen 2018

I den gamle Kongeby Nyborg har forberedelserne til årets mange juleaktiviteter og det store julemarked været i gang længe. Traditionen tro præsenterer vi også dette års julekugle.

Julekuglen 2017

Selvom vi fik en ny kirkeordning i Danmark med Reformationen, fortsatte julen som den store højtid i landet. Den kristne fest i kirken fortsatte, og det samme gjorde tranditionerne i befolkningenmed god mad og gode sager.

Julekuglen 2016

Nyborgs historiske bymidte rummer en enestående historie, og byens rige kulturarv har nåde national og international betydning.

Julekuglen 2015

Årets julekugle 2015 er baseret på firkløverfrisen, der løber langs med Nyborg Vor Frue Kirkes smukke østgavl. Frisen er et af de fineste eksempler på sengotisk teglstensarkitektur, vi har i Danmark.

Julekuglen 2014

Årets julekugle 2014 symboliserer levendegørelsen af juleforberedelserne, når der igen fejres jul i den gamle Kongeby. Inspiration til kuglen er hentet fra grafikken til Jul i den gamle Kongeby.

Julekuglen 2013

Årets julekugle 2013 er udsmykket med de karakteristiske tern fra vægudsmykningen på Nyborg Slot.

Julekuglen 2012

Årets julekugle 2012 har taget udgangspunkt i den gamle borgmestergård i Nyborg. En malerisk kulisse der hvert år til jul danner rammen om en masse aktiviteter, når der fejres Jul i den gamle Kongeby.

Køb julekuglerne her

Vi har desværre ikke alle kuglerne på lager, se vores udvalg her.